NIEUWSPioneer

Pioneer HD-Ready schermen

Redactie HiFi.nl | 24 augustus 2005 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Pioneer, dat met zijn stijlvolle en hoogwaardige plasmatelevisies een iconische reputatie inzake uitmuntendheid heeft gevestigd, kondigt vandaag de lancering van twee nieuwe 43 en twee nieuwe 50 inch schermen die de plasmatechnologie op haar zuiverste prestatieniveau brengen.

De Pioneer ‘HD ready’ ‘PURE Vision Black’ plasma-tv’s zijn van nul ontworpen om optimaal gebruik te maken van het compleet nieuwe PUREBLACK-scherm met een Crystal Emissive Layer die een belangrijk voordeel op het vlak van beeldkwaliteit bewerkstelligt door de kleurenweergave en zwartkleuren te verbeteren. En met PURE Drive 2HD volledig digitale videobewerkingstechnologieën aangevuld met Pioneers i-CLEAR Drive (die betere details oplevert in donkere gebieden), bieden de TV’s een ongeëvenaard niveau van realisme.

Pioneer PDP-506XDE
 
‘Toen onze vorige producten werden bekroond als “Europese plasma-TV van het jaar 2004-2005 ”, benadrukte EISA de superioriteit van Pioneers plasma-TV’s ten opzichte van LCD. Plasma is een “compromisloze” technologie die is ontworpen voor TV-schermen en de inherente voordelen ervan ten opzichte van andere technologieën zijn duidelijk waar te nemen in de algemene kwaliteit van de “PURE Vision Black” TV’s. Met het nieuwe scherm, gepatenteerde innovaties, superieure helderheidsniveaus en volledige digitale verwerking bieden de TV’s de puurste kijkervaring,’ aldus Marnix Somers, Directeur, Afdeling Consumer Plasma, Pioneer Europa.

‘Voor in de sector van de 50 tot 55 inch platte schermen domineert Pioneer met een Europees marktaandeel van bijna 60  procent. Met hun stijlvolle, gestroomlijnde en moderne design gecombineerd met uitzonderlijke beeldkwaliteit zullen onze nieuwe TV`s die dominante positie versterken.’

De vier modellen omvatten de PDP-506XDE en PDP-436XDE, respectievelijk 50 en 43 inch schermen met een geïntegreerde analoge/digitale terrestrial TV tuner, en de PDP-506FDE en PDP-436FDE (50 en 43-inch schermen) met analoge tuners. Ze bieden allemaal dezelfde hoogwaardige kijkervaring via de volgende technologieën:

Compleet nieuw PUREBLACK scherm
Het PUREBLACK scherm bevat nieuwe en verbeterde innovaties, waaronder Pioneers Crystal Emissive Layer, Deep Waffle Rib Structure en Direct Colour Filter.

De Crystal Emissive Layer is geïntegreerd in de frontglasplaat. Ze zorgt voor een drastische verbetering van de stabiliteit van de kleurontlading van de cellen om zuiverdere kleuren te produceren met een superieure zwartkwaliteit. Ze verbetert ook de ontladingsreactie en de stabiliteit om ongewenste lichtuitvoer te verminderen en om de beeldscherpte en het contrast te verbeteren. Ze verbetert het lichtrendement en wordt aangevuld met een enkelvoudig besturingscircuit, het eerste in de sector. De luminantielevensduur van het scherm bedraagt 60.000 uren, wat jarenlang kijkplezier in hoge kwaliteit garandeert.

De diepe plasmacellen van de Deep Waffle Rib Structure zijn langs alle kanten ingekapseld. Dat betekent dat er uit de cellen geen licht kan ontsnappen dat een hogere helderheidsreferentie kan bewerkstelligen en garandeert dat de beelden altijd optimaal intens en zuiver blijven.

De Direct Colour Filter verhoogt de beeldkwaliteit en operationele efficiëntie. Door niet langer glas te gebruiken voor de voorfilter van het plasmascherm, worden reflecties geëlimineerd die afkomstig zijn van extern licht dat doorgaans wordt geproduceerd door de verscheidene oppervlakken. De filter reduceert ook interne lichtweerkaatsingen van het scherm zelf en verscherpt het contrast en de kleurzuiverheid om een levendiger, uiterst getrouw en ‘zuiver’ beeld te bieden. Daarnaast maakt hij de schermen niet alleen lichter, maar ook smaller in de diepte.

PURE Drive 2HD
PURE Drive 2HD is Pioneers gepatenteerde beeldverwerkingstechnologie met de recentste ontwikkelingen op het vlak van volledig digitale videobewerking om optimaal te profiteren van de uitzonderlijke prestaties van het plasmascherm. Met volledige 10-bits verwerking behoudt hij vloeiende gradatieniveaus in donkere scènes en levert samen met een dynamische HD-convertor natuurlijke beelden in hoge kwaliteit voor alle bronnen. Andere belangrijke functies van PURE Drive 2HD omvatten: Digitale ruisonderdrukking om videoruis te elimineren voor zuivere, scherpe beelden, MPEG-ruisonderdrukking die de typische ‘muggenruis’ van MPEG-materiaal elimineert, en Active Dynamic Range Expansion. Deze functie analyseert de specifieke eigenschappen van elk beeld automatisch om zuivere beelden met een scherp contrast en uiterst scherpe details te produceren, zelfs in de donkere gedeelten van een beeld. Een reeks kleurverbeteringsfuncties verbeteren de witbalans, bieden kleuren met zuiverdere kleurencontouren en een levendige kleurenweergave.
De i-CLEAR Drive is een innovatie die de gradatieniveaus dynamisch verhoogt afhankelijk van de informatie van het videosignaal.

Daarnaast beschikt de analoge tuner over een ruisonderdrukkingsfunctie die per kanaal kan worden geselecteerd. En een in verscheidene stappen instelbare 3D Y/C filter voor PAL optimaliseert de scheiding van de helderheids- en kleursignalen om de kwaliteit van ingaande samengestelde video- of TV-signalen aanzienlijk te bevorderen.

High definition TV – ‘HD ready’
Pioneers progressieve plasmaschermen met hoge resolutie zijn ‘HD ready’ en aanvaarden beide ‘High-Definition’ videoformaten conform de industrienorm (1080i en 720p) – perfect om de recentste high-definition films te bekijken. Dankzij de HDMI interface kunnen gebruikers digitale video- en audiosignalen aansluiten via één enkele kabel om perfecte, volledig digitale video en audio te produceren zonder signaalverlies.

Aangepaste kalibreringsopties
In samenwerking met de Imaging Science Foundation (ISF) heeft Pioneer ‘C³’ – Custom Calibration Configuration geïntegreerd. Daarmee kunnen installateurs een ‘op maat gesneden’ service aanbieden om het plasma haarfijn af te stellen op de kijkomgeving van de klant. Met het systeem kunnen precieze instellingen van beeldaanpassingen worden opgeslagen in twee bijkomende beeldmodi; een voor helder/daglicht en een voor halfduistere omstandigheden.

Nieuwe functies
De multimediaontvangers van de schermen zijn voorzien van een nieuw, meer esthetisch design. De PDP-506FDE en PDP-436FDE schermen omvatten een stijlvolle afstandsbediening met standaard functies, een analoge tuner en alle belangrijke schermtechnologieën die de pure kijkervaring bieden, aangevuld met een HDMI aansluiting.

De modellen PDP-506XDE en PDP-436XDE beschikken over een analoge/digitale terrestrial TV tuner conform DVB-T voor free-to-air ontvangst van digitale satellietuitzendingen samen met twee HDMI ingangen, een PC-ingang en een subwooferuitgang. Een gesofistikeerde afstandsbediening is eveneens inbegrepen. De hoogwaardige aluminium finish heeft vooraf ingestelde faciliteiten voor de bediening van VCR’s, DVD-toestellen en set-top boxen. De connectiviteit wordt verder verbeterd in de XDE-reeks met een kaartsleuf om de digitale foto’s van klanten of een foto van een meesterwerk weer te geven.

Zeer getrouwe audiokwaliteit
Pioneers audio-erfenis garandeert een uitzonderlijk getrouwe weergave en de speakers, ontworpen volgens de designconcepten van Pioneer hifi-audiocomponenten, vormen een essentieel element van de pure entertainmentervaring.
Voor de 43 en 50 inch modellen zijn optionele zijspeakers verkrijgbaar. Het 43 inch model heeft ook een optie van ‘ondergemonteerde’ speakers.

Met de XDE-modellen kan digitaal geluid van digitale zenders worden overgedragen naar externe AV-componenten via de optische digitale audio-uitgang (conform Dolby Digital).


Beschikbaarheid en prijs:

Plasma TV’s zijn beschikbaar vanaf september 2005.
PDP-436FDE: 3899 euro 
PDP-436XDE: 4399 euro 
PDP-506FDE: 5999 euro
PDP-506XDE: 6499 euro


EDITORS' CHOICE