NIEUWSDenon

Denon introduceert nieuwe AV Receivers


Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2005 | Denon

(ingezonden mededeling)

Onlangs heeft DENON de opvolgers geïntroduceerd van de zeer succesvolle AVR-1905 en AVR-2105 home cinema receivers. Beide modellen worden gekenmerkt door een ongekend goede prijs/kwaliteitsverhouding en spreken zowel de film- als muziekliefhebber aan.

Nieuwe Denon AV Receivers

Denon is er wederom in geslaagd iets wat al goed was nog verder te verbeteren, geheel volgens de Denon traditie van ‘Top-Down-Filosofie’. Dit houdt in dat de nieuwe AVR-1906 en AVR-2106 technieken en features hebben overgenomen van hun ‘grote broers’. Wat te denken van de mogelijkheid van Bi-Amping voor de Front kanalen. Iets waar niet alleen de filmliefhebber maar ook de liefhebber van (Stereo-) muziek van profiteert.

Nieuwe Denon AV Receivers

De AVR-2106 gaat nog een stapje verder met een Pure Direct functie: alles wat geen positieve bijdrage levert aan een zo zuiver mogelijk geluid wordt uitgeschakeld. De AVR-2105 was al uitgerust met een Auto Setup systeem, maar nu kan niet alleen zijn opvolger (AVR-2106) maar ook de AVR-1906 zeer eenvoudig worden ingeregeld. Een hoogwaardige Audio Technica meetmicrofoon wordt bijgeleverd. Met de komst van steeds betere digitale bronnen en platte beeldschermen is het goed te weten dat beide nieuwe receivers geschikt zijn voor HDTV (100MHz bandbreedte).

Ook zijn beide apparaten voorzien van Audio Delay, een functie die Lip-Sync problemen effectief bestrijd. Bijna overbodig om te vermelden is het feit dat Denon bij al haar AV-componenten geen concessies wil doen als het gaat om geluidskwaliteit en daarom extreem veel aandacht besteedt aan de componenten waarmee deze apparaten zijn opgebouwd: grote krachtige voeding, korte signaalwegen, discrete componenten, hoogwaardige aansluitingen, etc. Dat daarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen Award Winning topmodellen zoals bijvoorbeeld de AVR-3805 en de zeer betaalbare AVR1906 of 2106 geeft aan dat Denon streeft naar maximale geluids- en beeldkwaliteit. Ongeacht de prijsklasse.

De AVR-1906 is eind augustus leverbaar en heeft een verkoopprijs van 499 euro, de AVR-2106 is per direct leverbaar en gaat 649 euro kosten in de winkel.

MERK

EDITORS' CHOICE