NIEUWSVelodyne

Velodyne introduceert SPLR

Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2005 | Velodyne

(ingezonden mededeling)

Velodyne Acoustics, Inc., de wereldleider op het gebied van actieve subwoofers voor de huiskamer, heeft de nieuwe SPL-R (Small, Precise, Loud, Remote) serie subwoofers uitgebracht.

Velodyne SPLRDeze nieuwe subwoofers, verkrijgbaar in 8, 10 en 12 inch versies (20, 25 en 30 cm), zijn uitgerust met een 6-bands automatische equalizer inclusief microfoon en een afstandsbediening voor alle functies. Met een druk op de knop van de afstandsbediening genereert de SPL-R zijn eigen testtonen en analyseert die met de meegeleverde microfoon. Daarna past de sub automatisch de 6-bands interne equalizer bij voor de best mogelijke basweergave op de luisterplek. De ‘auto-EQ’ functionaliteit wordt mogelijk gemaakt door een Digitale Signaal Processor
(DSP) van Texas Instruments, die ook het beheer doet over het kantelfilter, de equalisatie, de subsonische filters en de vervorming-reducerende circuits. Het resultaat is een subwoofer die luider en dieper speelt met minder vervorming.

“Met auto-EQ lost de SPL-R serie het aloude probleem op van het verkrijgen van uitstekende basweergave ondanks plaatsingslimitaties en de akoestische eigenaardigheden van de kamer”, zegt Bruce Hall, directeur van Velodyne. “De DSP technologie van Texas Instruments maakt het mogelijk voor ons een 6-bands equalizer te gebruiken en de sub te tunen voor maximale prestaties. Naast de mogelijkheid van het luid en laag spelen met 70% minder vervorming dan de concurrentie, voegt de SPL-R serie zich ook naadloos in ieder interieur door zijn elegante styling. Door zijn minimale grootte past de sub makkelijk in iedere ruimte.”

Velodyne SPLRNaast de auto-EQ biedt de afstandsbediening ook de mogelijkheid te kiezen uit vier voorkeursinstellingen voor film, pop/rock, jazz/klassiek en games, een in vier standen instelbare fase, een ‘nacht stand’ die het maximale niveau van de subwoofer beperkt voor het luisteren op late tijdstippen, een volumeregeling en het bedienen van de verlichting op de sub.

Alledrie de modellen in de SPL-R serie (SPL-800R, SPL-1000R en SPL-1200R) hebben afmetingen kleiner dan 40 cm per zijde, waarbij de SPL-800R zelfs niet hoger is dan 25 cm! De subwoofers zijn uitgerust met klasse D versterkers met 1000 W RMS en 2000 W piekvermogen. De drivers zijn opgebouwd uit lichte, Kevlar-vezel verstevigde conussen, zware magneten van meer dan 10 kg (SPL-1000R en SPL-1200R) en 6 tot 8 cm koperen geventileerde spreekspoelen. De modellen zijn verkrijgbaar in zwart hoogglans, kersen of licht esdoorn.

De SPL-R serie is vanaf heden verkrijgbaar met prijzen tussen 1099 euro en 1599 euro.

Meer info op: www.velodyne.nl


EDITORS' CHOICE