NIEUWSVelodyne

Herintroductie Velodyne

Redactie HiFi.nl | 12 augustus 2005 | Velodyne

(ingezonden mededeling)

Na een periode zonder importeur te zijn geweest, is sinds kort Velodyne weer verkrijgbaar in Nederland met een compleet gamma in iedere prijsklasse. De nieuwe importeur is Beter Beeld en Geluid en een up-to-date lijst van dealers in te vinden op http://www.velodyne.nl.

Velodyne Acoustics is de absolute wereldleider als het gaat om subwoofers. Door hun innovatie, kwaliteit en uitzonderlijke prestaties zijn ze vanaf de oprichting in 1983 voortdurend geprezen door journalisten en gebruikers. Velodyne weet door het toepassen van ‘high-tech’ technieken en materialen in combinatie met ongelooflijk kleine en prachtig afgewerkte behuizingen een zo goed als onverslaanbaar produkt neer te zetten voor vrijwel ieder budget.

Het belangrijkste doel van Velodyne oprichter David Hall is het verminderen van vervorming. Het supersnelle HGS (High Gain Servo) systeem (DD en SPL-R serie), dat de beweging van de conus continu meet en corrigeert, zorgt voor een totale afwezigheid van hoorbare vervorming, wat in combinatie met de enorm krachtige versterkers en onverwoestbare woofers zorgt voor een perfect huwelijk tussen kracht en nauwkeurigheid en dat alles in een zo klein mogelijke behuizing!

Velodyne

De instap wordt gevormd door de CHT-R serie (Classic Home Theater Remote) subwoofers. In hun prijsklasse zijn de subwoofers onverslaanbaar als het gaat om prestaties en functies. Zo zijn alle instellingen van de subwoofer aan te passen met de afstandsbediening en zorgt uitgebreide DSP (digitale singnaalbewerking) in de subwoofers voor een uitzonderlijke precisie. Prijzen van 395 euro tot 999 euro.

Velodyne

De SPL-R serie (Small Precise Loud Remote) neemt een plaats in in het middensegment.  Ze vallen op door hun extreem kleine behuizing en prachtige afwerking en worden geleverd met afstandsbediening en een microfoon. Met de microfoon is een volautomatische aanpassing op de kamerakoestiek mogelijk d.m.v. een 6-bands equalizer. Een unieke functie! In de SPL-R serie worden klasse D versterkers gebruikt met een vermogen van 1000 W RMS (2000 W piek). Prijzen van 1099 euro tot 1599 euro (leverbaar vanaf eind augustus).

Velodyne

De Digital Drive serie vormt het topsegment. Alle technologie van Velodyne komt hier samen, resulterend in een adembenemende en tegelijkertijd compleet vanzelfsprekende basweergave, die gehoord (en gevoeld) moet worden om te geloven. Een perfecte integratie met ieder mogelijk luidsprekersysteem is mogelijk door on-screen meting en aanpassing van de frequentiecurve op de luidsprekerplek. De absolute referentie! Prijzen van 2590 euro tot 3870 euro.

Velodyne

De volledig digitale real-time parametrische equalisatie in de Digital Drive serie is binnenkort ook beschikbaar voor subwoofers van willekeurig elk ander merk in de vorm van de SMS-1 (Subwoofer Management System). Wordt geleverd compleet met microfoon en bekabeling. Nu met iedere subwoofer een rechte baskarakteristiek op de luisterplek! Prijs n.n.b.


EDITORS' CHOICE