NIEUWSB&W

Rogers en Luxman nieuwe importeur


Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2005 | B&W

Goed nieuws voor de liefhebbers van de beroemde Rogers luidsprekers en Luxman, het oudste versterkermerk ter wereld. Beide zijn, dankzij importeur Audio Benelux, weer in Nederland verkrijgbaar.

Maar dat zijn niet de enige merken die Audio Benelux importeert, ook de Duitse High End merken ASR Audio Systeme en Audiodata worden door de nieuwe importeur gevoerd. Voor beide merken zal Audio Benelux de Europese prijsstelling hanteren.


ASR Audio Systeme

ASR Audio Systeme is een Duitse fabrikant van High End versterkers. Het doel van ASR Audio Systeme is om de harmonie en muzikaliteit van een goede buizenversterker te combineren met de precisie en soevereiniteit van een transistorversterker. Van ASR Audio Systeme is onlangs de opvolger van Emitter 1 HD, de Exclusive (6340 euro) geïntroduceerd. De Exclusive versie is op zeer veel punten verbeterd ten opzichte van de oude HD-versie. Net als bij de oude HD-versie kan er als optie gekozen worden voor een accuvoeding (Exclusive met extra accuvoeding 8080 euro) voor het voorversterkergedeelte.

Audio Benelux  (c) Xingo

Audiodata

Sinds 20 jaar maakt Audiodata, met grote hartstocht, handgemaakte luidsprekers die tot de beste in hun prijsklasse gerekend mogen worden. Hierbij wordt uitsluitend samengewerkt met Europese toeleveranciers. Sinds kort is er ook een kleinere versie van de beroemde Avancé (4890 euro p/stuk), welke onder de naam Ambiance (3670 euro p/stuk) verkocht zal worden. In de Ambiance wordt dezelfde “dual-coaxial” middentoner/tweeter toegepast als in de grotere, en duurdere, Avancé.

Audio Benelux  (c) Xingo


Rogers

Rogers is natuurlijk wereldberoemd om haar LS3/5a luidsprekers. Na enige tijd van het wereldtoneel verdwenen te zijn komt Rogers nu terug met een zeer uitgebreide reeks luidsprekers. De directe opvolger van de beroemde LS3/5a is de LS3a, welke tegen de zeer aantrekkelijke prijs van 699 euro per stuk geleverd gaat worden. Maar Rogers doet meer! Zo zal Audio Benelux ook een groot gedeelte van de LS en de AS serie gaan voeren. Uiteraard omvatten deze series ook subwoofers en centerspeakers, zodat ook een surround opstelling met Rogers tot de mogelijkheden behoort.

Audio Benelux


Luxman

Dit merk behoeft voor de meeste mensen geen introductie. Luxman is van oudsher één van de grote namen in de High End en het oudste versterkermerk ter wereld (sinds 1935). Audio Benelux zal een drietal surround receivers gaan voeren en een werkelijk fantastische multi-speler (699 euro). Deze DVA-250 multispeler zal ook in een speciale, door van Medevoort gemodificeerde versie op de markt gebracht worden onder de naam DVA-250 vM. De vM uitvoering zal 899 euro gaan kosten.

Audio Benelux beschikt ook over een aantal modellen uit de Luxman High End lijn (L-505F en L-507F en L-509F). Audio Benelux streeft ernaar om deze lijn binnenkort aanzienlijk uit te breiden.

MERK

EDITORS' CHOICE