NIEUWSInfinity

Infinity introduceert TSS-4000

Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2005 | Infinity

(ingezonden mededeling)

Op de IFA 2005 in Berlijn zal Infinity de veelgeprezen Total Solutions reeks home theater luidsprekersets uitbreiden met de introductie van het vlaggenschip systeem, de TSS-4000.

De TSS-4000 bezit een opvallende, eigentijdse vormgeving en daarbij de meest veelzijdige installatiemogelijkheden denkbaar in een luidsprekersysteem dat is ontwikkeld voor toepassing met LCD en plasma beeldschermen. Het systeem maakt gebruik van de nieuwste Infinity technologieën, zoals de eigen en exclusieve Metal Matrix Diaphragm™ (MMD™) eenheden en Room Adaptive Bass Optimization System™ (R.A.B.O.S.™) voor een uitzonderlijke geluidskwaliteit.

Infinity TSS-4000

Het Infinity Total Solutions TSS-4000 systeem omvat de volgende items:

  • SAT-4000 drieweg satelliet (vier 9 cm MMD woofers, dubbele 9 cm MMD middentoner en een 19 mm MMD tweeter).
  • CENTER-4000 drieweg center kanaal luidspreker (vier 9 cm MMD woofers, dubbele 9 cm MMD middentoner en een 19 mm MMD tweeter).
  • SUB-4000 actieve subwoofer (30 cm MMD woofer, ingebouwde 400 watt versterker), voorzien van het eigen Infinity Room Adaptive Bass Optimization Systeem.

Eli Harary, vice president verkoop en marketing van Infinity licht toe: “Sinds de introductie kregen de Total Solutions sets enthousiaste reacties van zowel dealers, als gebruikers en journalisten. Het TSS-4000 systeem brengt het Total Solutions concept naar een nòg hoger plan, is gebaseerd op de uitzonderlijke en superlatieve geluidskwaliteit van de onze ultra high-end Prelude™ MTS luidsprekers en biedt buitengewone prestaties en ongeëvenaarde flexibiliteit bij de installatie.”


Ultieme Installatie Veelzijdigheid met Flexibele Montage Mogelijkheden.

De TSS-4000 is ontwikkeld met het doel ongeëvenaarde flexibiliteit te bereiken in de installatie in een breed scala aan systemen en speciale installaties, waarbij de slanke en elegante vormgeving het ideaal maakt voor toepassing in home entertainment systemen met LCD of plasma beeldschermen. De magnetisch afgeschermde satellieten en het center kanaal zijn voorzien van kantelbare muurbeugels waarmee zij ter weerszijden van een tegen de wand gemonteerd flat-panel beeldscherm kunnen worden aangebracht. De beugels bieden tevens een ruime mate van vrijheid in opstelling bij door binnenhuisarchitecten en ontwerpers opgezette home entertainment toepassingen.

Verder worden de satellieten geleverd met standaards in drie verschillende hoogten, waarmee de satellieten op dezelfde hoogte geplaatst kunnen worden als elke flat-panel tafel-TV voor een gelijkvormige opstelling. De center luidspreker wordt geleverd met een voet voor opstelling op of onder de TV of het oppervlak waar deze op staat. Voor de satellieten zijn als extra vloerstands leverbaar, plus als extra een wand inbouwset voor zowel satellieten als de center luidsprekers voor een simpele en onopvallende montage.

De TSS-4000 luidsprekers hebben een vormgeving speciaal bedoeld voor combinatie met elk home entertainment systeem en elk interieur en is daarvoor afgewerkt in fraai platinum en bijpassende grills. De satellieten en het center kanaal bezitten een opvallende gebogen en getrokken behuizingen van geborsteld aluminium en de subwoofer is een slanke toren die de hoofdluidsprekers aanvult. Naast de stijlvolle verschijning bieden de stijve en akoestisch inerte kasten van de satellieten en het center kanaal duidelijke voordelen voor de klank.


Moderne Techniek voor Topprestaties

De TSS-4000 luidsprekers van Infinity zijn gebouwd voor superieure weergave – overtuigend laag, gedetailleerd, muzikaal en nauwkeurig midden, plus een open en ver doorlopend hoog. Dit alles voor een uitzonderlijk natuurlijke weergave van zowel stemmen als instrumenten in het brede gebied van home entertainment systemen van 5.1 – 6.1 en 7.1 kanalen. De TSS-4000 reproduceert filmgeluid en muziek met optimale helderheid en dynamisch effect; de exacte plaatsing en de ruimtelijke weergave trekt de luisteraar naar de actie in beeld of de muzikale uitvoering.

Infinity TSS-4000

Alle TSS-4000 eenheden maken gebruik van de exclusieve MMD technologie van Infinity. MMD luidsprekerconussen worden gemaakt door beide zijden van de aluminium kern van een gecontroleerde dikte, te anodiseren en zo een uiterst stijve conus met geringe massa te produceren, voor een lagere vervorming, buitengewone transiënt weergave, hoge resolutie en rust over gehele frequentiebereik.

De magnetisch afgeschermde satellieten en center luidspreker bezitten een akoestisch ‘dode’ behuizing van getrokken en geborsteld aluminium, wat duidelijke voordelen heeft voor de klank en tegelijkertijd een stijlvol uiterlijk biedt dat kenmerkend is voor het vlaggenschip van de Prelude MTS luidsprekers. De TSS-4000 subwoofer wordt geleverd met het exclusieve Room Adaptive Bass Optimization System van Infinity waarmee kamerresonanties op lage frequenties worden vermeden en dat de nauwkeurigheid van een home entertainment systeem kan aantasten. R.A.B.O.S. maakt gebruik van een ingebouwde parametrische equalizer en een bijgeleverde test-CD, geluidsdrukmeter en andere bijgeleverde hulpmiddelen. Verder bezit de subwoofer een uitgebreid stel bedieningsorganen voor een gemakkelijke integratie in elk systeem. De 30 cm MMD woofer en een 400 watt versterker bieden een krachtige en ver doorlopende laagweergave ook op luider niveau in grotere kamers.

De TSS-4000 maakt net als alle Total Solutions systemen gebruik van de goed op woonkamers aansluitende akoestische opzet van Infinity, waarmee in de meeste luisterruimten en opstellingen een klanktechnisch accuraat resultaat wordt behaald, overeenkomend met de actie in beeld. De tweeters in de SAT-4000 en de CENTER-4000 zijn gemonteerd in een speciaal gevormde holle golfgeleider die voor een exact beeld zorgt, een gelijkmatig frequentieverloop en gecontroleerde spreiding over een breed gebied.


Leverbaar:

Het Infinity Total Solutions TSS-4000 luidsprekersysteem is leverbaar vanaf de zomer 2005.

De TSS-4000 vult de bestaande systemen TSS-450 (niet in Nederland) en TSS-750 aan tot een complete en hoogwaardige reeks home theater luidsprekersystemen.


EDITORS' CHOICE