NIEUWSMonster

Monster Scart adapter


Redactie HiFi.nl | 01 augustus 2005 | Monster

(ingezonden mededeling)

Veel digitale A/V apparaten hebben de mogelijkheid om naast RGB via SCART, S-Video en Composite Video signalen, ook Component Video signalen aan te bieden en te schakelen. In de meeste gevallen wordt voor dit signaal een drietal cinch stekkers (Groen, Blauw, Rood) gebruikt. Een toenemend aantal apparaten, met name satellietdecoders, bieden het Component Video signaal echter via de SCART uitgang aan (kijk in de handleiding of informeer bij uw leverancier).

Monster Scart adapter

Om dit hoogwaardige Component Video signaal (officieel Y/Pb/Pr genaamd) te verbinden met een moderne LCD/Plasma televisie of via een A/V receiver configuratie te schakelen brengt Monster de Video 2 SCART Component Video “break out” adapter op de markt. Deze is geheel in de stijl van Monster voorzien van 24k vergulde contacten voor verbeterde signaaloverdracht en corrosiebestendigheid. Omdat deze adapter ook geschikt is voor inkomende en uitgaande RGB signalen, is er tevens voorzien in een ingang/uitgang voor het externe sync signaal in de vorm van CVBS (composite video). Bijpassende Component Video kabels zijn verkrijgbaar in drie kwaliteitsklassen (M1000, Video 3 en Video 2) en in lengten van 1 tot 12 meter.  

De Monster Video 2 SCART / Component Video adapter heeft een verkoopprijs van 29,95 euro en is uitsluitend verkrijgbaar bij de officiële Monster verkooppunten.

EDITORS' CHOICE