NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert EX luidsprekers

(ingezonden mededeling)

Pioneer kondigt aan dat het nieuwe gamma high-end luidsprekers beschikbaar is. Het bestaat uit het vloermodel S-1EX, de centrale eenheid Centre S-7EX, en het boekenrekmodel S-2EX. Deze uiterst performante luidsprekers kwamen tot stand dankzij de samenwerking van de toonaangevende audio-experts van Pioneer uit Japan, de VS en Frankrijk.

Pioneer EX serie luidsprekers

De luidsprekers werden speciaal ontworpen door Technical Audio Devices (TAD). Dankzij de beryllium tweeter van topkwaliteit en de perfecte afstemming van de akoestische centra hoeven muziekliefhebbers voortaan geen toegevingen meer te doen op het vlak van klankkwaliteit.

‘Pioneer is vermaard om zijn erfgoed en om de voortdurende innovaties op het vlak van audiotechnologie. Om te zorgen dat onze luidsprekers uitzonderlijke prestaties leveren, hebben wij voor dit opwindende project beroep gedaan op een aantal toonaangevende geluidstechnici. Het resultaat is een combinatie van "must-have" technologieën voor high-end audioprestaties voor audiofielen, verpakt in elegante, stijlvolle behuizingen. De nieuwe luidsprekers zien er fantastisch uit en leveren een geluidskwaliteit met een opvallende precisie,’ zegt Philippe Coppens, Manager, Technology and Product InfoManagement, Pioneer Europe.

Pioneer EX serie luidsprekers

Het gamma wordt wereldwijd op de markt gebracht en kadert in de strategie van Pioneer om "best-in-class" prestaties te leveren voor de belangrijkste audiocategorieën. TAD staat gekend als de referentie op het vlak van productie van luidsprekers voor professionele opnames. Het ontwerp van de luidsprekereenheden onderstreept de capaciteiten van het gamma. De 3-wegs vloer- en centrale modellen zijn uitgerust met twee 18cm TAD woofers met carbonaramide kegels en een concentrische TAD tweetereenheid voor middentonen met een 14cm magnesium kegel voor middentonen en een 2,5cm beryllium tweeter.
 
Aangezien alle modellen uit het gamma uitgerust zijn met een beryllium tweeter, is er dus geen bijkomende super tweeter nodig om de ultrahoge frequenties (tot 100 kHz) van DVD-Audio of SACD-formaten weer te geven. De prestaties worden nog geoptimaliseerd door de perfecte afstemming van de akoestische centra van de concentrische omvormers (medium/tweeter) van het gamma die zorgen voor een uitzonderlijke verbetering van de precisie van het klankbeeld en de off-axis frequentieweergave van het luidsprekersysteem.

Pioneer EX serie luidsprekers

Deze luidsprekers zijn gemonteerd op een zware en stevige kast (tot 100mm dik) die speciaal ontworpen werd om de interne staande golven tot een minimum te beperken. De vorm van het voorste klankbord garandeert een perfecte tijdsafstelling van de klank: de klanken van de verschillende luidsprekers bereiken de luisteraar op hetzelfde moment. Deze perfecte tijdsafstelling voorkomt bijkomende vervorming van de klank door tijdsverschillen.

De aantrekkelijke afwerking in licht beukfineer of modieus donker fineer past perfect bij de hedendaagse interieurs.

Beschikbaarheid
De producten zullen beschikbaar zijn in oktober 2005. Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kunt u terecht bij uw lokale Pioneer dealer.


EDITORS' CHOICE