NIEUWSB&W

Nieuw op HiFi.nl


Marc Brekelmans | 14 juli 2005 | B&W

Tropenrooster - publicatie week 28

Met temperaturen die de 25 graden Celsius ruim overschrijden en half Nederland genietend van de welverdiende vakantie leek het ons zinnig om deze week een minder uitgebreide HiFi.nl te publiceren.

Niets te melden dus deze week? Nou, in tegendeel. We maken het voor de thuisblijvers juist extra interessant. Hoe? Kijk maar eens naar onze prijsvraag. Nu half audiofiel Nederland in de zon ligt te bakken maakt u kans op maar liefst voor ruim 5000 euro aan Siltech bekabeling. Dus maak misbruik van de situatie en vul in die prijsvraag.

Redactie HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Achtergrondartikelen - Columns

Fabrieksbezoek Dali Denemarken, door Rene van Es  
Dali is gelegen in Norager Denemarken en is gevestigd in een voormalige meubelfabriek. De meubelfabriek is al lang niet meer te herkennen en het vloeroppervlak is sinds de komst van Dali twee maal verdubbeld.

Dali Denemarken (c) Xingo

Buizen, door Rene van Es
Buizenversterkers hebben iets magisch, dat een transistorversterker nooit zal kunnen evenaren. Dat heeft niet alleen te maken met de warmte die ze afgeven of het licht dat ze uitstralen, buizen doen ook denken aan de gloriedagen van high fidelity.


Software

Hugh Masekela - Almost Like Being In Jazz (Vinyl), door Jan de Jeu
De vinyl liefhebber heeft niet te klagen. Meldde ik enige tijd geleden nog de geboorte van het Engelse Pure Leasure label dat, net als het Duitse Speakers Corner Records, oude opnames opnieuw uitbrengt op 180 gram virgin vinyl, ditmaal is er een label opgedoken dat nieuwe opnamen uitbrengt en wel op 200 gram Quiex SV-P vinyl.

Jörgen van Rijen – First Chairs of the Royal Concertgebouw Orchestra (SACD), door Jan Luijsterburg
Wat een goed idee! De eerste man of vrouw van de verschillende instrumentgroepen in het Concertgebouworkest worden in deze nieuwe reeks SACD’s van Channel Classics in de gelegenheid gesteld hun spel en het repertoire voor hun instrument in de schijnwerper te zetten. Als eerste in de rij staat Jörgen van Rijen, de jonge (geboren 1975) eerste trombonist van het orkest. Hij is dat al sinds 1997, en was er dus spectaculair vroeg bij.

Julia Fischer – Bach Sonata’s & Partitas for Solo Violin (SA-CD), door Jan Luijsterburg
Twee en een half uur luisteren naar een enkele viool, zonder begeleiding, dat lijkt misschien een minder aantrekkelijke bezigheid. De Sonatas en Partitas van Johann Sebastian Bach bewijzen dat het reuze mee kan vallen. In een uitvoering als van de jonge Duitse violiste Julia Fischer resulteert het zelfs in een ware belevenis.

Julia Fisher

Bolshoi Ballet - Spartacus (DVD-muziek), door Ferd Op de Coul
Zelfs wie niet tot de fanatieke liefhebbers van de danskunst behoort, zal de formidabele vertolking van Khatsjaturian’s ballet “Spartacus” door een keur van solisten en ensembles van het Moskouse Bolshoi Theater een fascinerende ervaring vinden. Iedereen kent althans een deel van de muziek, mede dank zij de televisieserie “The Onedin Line”, waarin vooral het meeslepende adagio een klassieke hit werd in de jaren zeventig of daaromtrent..

Springtime in a Small Town (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Springtime in a Small Town is een nieuwe versie van het gelijknamige Chinese melodrama van Fei Mu uit 1948. Het is een subtiel liefdesverhaal vol ingehouden emoties, over een driehoeksverhouding in de jaren na de oorlog met Japan.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »