NIEUWSSanyo

Sanyo introduceert PLV-Z1X


Redactie HiFi.nl | 13 juli 2005 | Sanyo

(ingezonden mededeling)

Als u graag in uw eigen zetel van uw favoriete films geniet, dan zal de nieuwste projector van Sanyo uw hart veroveren: de PLV-Z1X biedt professionele beeldkwaliteit met een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding. De PLV-Z1X beschikt over een gebruiksvriendelijke bediening en de elegante behuizing zorgt ervoor dat dit toestel in elke omgeving tot zijn recht komt.

Sanyo PLV-Z1X

Briljante beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit van 960 x 540 beeldpunten (1/4 HDTV Panel) en het echte 16:9-formaat zorgen voor de perfecte bioscoopervaring in uw eigen woonkamer. Onovertroffen in zijn klasse is de contrastverhouding van 1.000:1. De „Automatische Uniformiteits Correctie Controller“ (kort 3D-AUCC-Systeem) biedt de mogelijkheid het beeldsignaal fijn te stellen en perfectioneert de kleurweergave in de gevoelige gebieden, een technische verfijning die in het verleden slechts voor duurzame toestellen werd gebruikt. Zelfs de fijnste kleurovergangen zijn daardoor makkelijk te onderscheiden. Ook de irisfunctie is een technisch hoogstandje dat ongewoon is bij projectoren van deze klasse. Hierdoor is er een hogere contrastweergave mogelijk, waardoor de dieptescherpte van de projectie verhoogt. Bovendien garandeert de energiebesparende 135 W UHP Lamp een helderheid van 700 ANSI Lumen bij een helderheid van 90%.

Flexibel en gebruiksvriendelijk
Vaak heerst bij de grote massa nog steeds het idee dat je voor een goed gebruik van een projector over grote ruimtes moet beschikken. Niets is minder waar, dankzij de standaard groothoeklens van de PLV-Z1X heb je de mogelijkheid om volop van je projectie te genieten, zelf als je enkel over kleine ruimtes beschikt. Deze lens zorgt ervoor dat de projector ook bij kleinere afstanden grote beelden kan projecteren. Zo bekomt men bij een projectieafstand van slechts 2 meter een beeld met een breedte van 150 cm.

 PLV-Z1X

Helderheid 700 ANSI-Lumen
Aantal pixels 960 x 540 (1/4 HDTV paneel)
Projectorlamp 135 W UHP
Contrast ratio 1000 : 1
HDTV comp. 480i, 480p, 575i, 576p, 720p, 1035i, 1080i
Freq. horizontaal 15 ~ 80 kHz
Freq.verticaal 50 ~ 100 Hz
Bandbreedte 100 MHz
Stroomspanning 100 – 240 V
Stroomverbruik 210 W
Prijs  1.149 euro

Wanneer men de projector installeert staat die zelden perfect ten opzichte van het projectiescherm. Om een perfect beeld te garanderen kan het geprojecteerde beeld tot een half scherm naar rechts of links verschoven worden, of tot een volledig scherm naar boven of onder dankzij de lens shift functie. Daarenboven elimineert de digitale Keystone - Correctie verticale beeldvervorming tot +/-20°.

Wie graag plaats uitspaart, kan de PLV-Z1X natuurlijk ook aan het plafond monteren. Met een geluidsniveau van slechts 23dB in Eco mode is dit toestel één van de meest geruisloze toestellen in zijn gamma. Naast de gebruiksvriendelijke druktoetsen op het toestel en de overzichtelijke menustructuur zorgt de verlichte afstandsbediening voor een perfecte filmervaring.

De PLV-Z1X is eveneens tegen stof beschermd dankzij de ingebouwde afsluiting. Daarnaast zorgt een speciaal voor de PLV-Z1X ontwikkelde filter ervoor dat de interne zijde van de projector van stof gevrijwaard blijft. Deze filter kan men zelfs apart reinigen.

EDITORS' CHOICE