NIEUWSB&W

LG uit LG/Philips LCD?


Redactie HiFi.nl | 26 juni 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

LG Electronics stapt mogelijk uit de joint venture die het met Philips is aangegaan voor de productie van platte beeldschermen.

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern denkt dat een dergelijke stap goed is voor de omzet en voor de prijs van het aandeel LG, zo schrijft The Wall Street Journal. LG heeft officieel laten weten nog geen besluit te hebben genomen over het moment en de omvang van de verkoop van het belang. Een woordvoerder van Philips bevestigt dit.

LG.Philips

Eind juli staat LG Electronics op het punt zijn belang in de joint venture opnieuw te verlengen. Op dat moment kan het bedrijf ook besluiten om met de samenwerking te stoppen.

Vorig jaar werd op het laatste moment een beursgang van LG Philips LCD uitgesteld omdat de prijzen van lcd-schermen in korte tijd snel waren gedaald. De beursgang, die twee miljard dollar had moeten opleveren, leverde uiteindelijk een miljard dollar op. Op de eerste handelsdag daalde het aandeel meteen met 5 procent.

Vooral in de tweede helft van vorig jaar had het bedrijf last van de prijsdalingen in de markt. Nu lijkt de prijs van lcd-schermen te zijn gestabiliseerd. Philips heeft volgens de woordvoerder de afgelopen jaren juist de deelname in bepaalde holdings teruggebracht om zo meer te kunnen investeren in nieuwe productlijnen van LG Philips LCD. 

MERK

EDITORS' CHOICE