NIEUWSB&W

Chinezen - publicatie week 25

Marc Brekelmans | 23 juni 2005 | B&W

Veel voor weinig is iets waar wij Nederlanders dol op zijn, dat hadden de Chinezen begin jaren 70 goed begrepen. Met een éénpersoons portie van de Chinees kon je met gemak een heel gezin puffend van tafel laten gaan.

Wat heeft deze inleiding te maken met HiFi? Nou, we zitten midden in de tweede Chinese invasie, maar dit keer is het geen voedsel maar HiFi-apparatuur die onder het motto “veel voor weinig” aan de man wordt gebracht. Maar denk nu niet dat u voor een appel en een ei Chinese apparatuur kunt kopen, de prijzen liegen er vaak niet om. Hoezo dan “veel voor weinig”? De crux zit ‘m in de geboden kwaliteit, want was de afhaalchinees van het type “massaproduct”, de HiFi die uit de grootste markt ter wereld komt is bedoelt voor de echte liefhebbers die graag de nodige euri op tafel leggen voor iets moois.

Vandaag hebben we twee producten van Opera Audio, uit China dus, die door Phil van Deijk aan de tand gevoeld worden. Een prijs van bijna 2900 euro voor een CD-speler zal de meeste onder u niet echt als een koopje in de oren klinken en toch komt Phil tot deze conclusie. Nieuwsgierig geworden, lees snel de recensie.

Uiteraard ook deze week weer het gebruikelijke portie software recensies, een nieuwe Hi-Visit, een recensie van matten en pucks van het merk Millenium en na lange tijd weer een column van Jan de Jeu. Erg leuk is de reactie die tweede kamer VVD fractielid Arno Visser ons stuurde naar aanleiding van een column van Rene van Es. Klasse A stond volgens Rene van Es ter discussie, maar volgens Arno Visser hoeven we ons vooralsnog geen zorgen te maken dat deze apparatuur ook echt in de ban gaat.

Redactie HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Consonance Droplet CDP-5.0, door Phil van Deijk 
Wat je van ver haalt is lekker. Dat is een overbekend spreekwoord waar een kern van waarheid in schuilt. We boffen met dit spreekwoord, want de uithoeken van de wereld komen steeds sneller dichterbij. Uit mijn lagere schooltijd weet ik nog dat China een land was dat je nauwelijks kon bereiken. Het is immens groot en er wonen wel één miljard mensen.

Consonance Droplet CDP-5.0 (c) Xingo

Millenium accessoires, door Rene van Es 
Voetjes, matten, pucks, ze zijn er te kust en te keur. In vele soorten en maten en gemaakt van de meest exotische materialen. Af en toe vallen ze in onze brievenbus met het verzoek er eens naar te luisteren. Dit keer ging het om pucks (voetjes), een CD mat, een platenpuck en een platenspeler mat. Allemaal van het merk Millennium. Millennium levert verder stabilisatie blokken, maar die hielden we buiten beschouwing.


Achtergrondartikelen - Columns

Liedjes, door Jan de Jeu
"Ooooooo, een radio, wat mooi!". Ik krijg een dikke kus, vervolgens bekijkt Isabeau het apparaat van alle kanten, zet het op tafel en gaat ervoor zitten. “Vind je hem mooi?” vraag ik. "Zit daar een liedje in?" vraagt ze hoopvol. "Ja, luister maar" zeg ik terwijl ik de knop omdraai. Een stralende lach is mijn beloning.

Techniek & politiek, door Rene van Es
Enige tijd geleden schreef ik in mijn column “hot” het navolgende stukje neer:
Nog hotter is een Sugden A21SE klasse A versterker na een poosje muziek spelen. Wat heeft Sugden van doen met Europa? Dat zal ik u uitleggen. Europarlementariërs hebben namelijk bedacht dat er binnen een afzienbare periode geen elektrische apparaten meer verkocht mogen worden die permanent een maximale hoeveelheid stroom verbruiken.

Europarlement

De Top 10 van…Rene Smit 
Wekelijks publiceren wij de favoriete albums en films van onze auteurs, een leuke leiddraad voor uw platen en filmcollectie. Deze week de favoriete albums van één van onze hardware recensenten; Rene Smit.


Hi-Visit

Track2 Gorinchem, door Jan de Jeu
Het speerpunt van Track2 wordt niet gevormd door audio of home cinema maar door interieurbouw. De kracht van zijn onderneming ligt in het bieden van maatwerk op dat terrein waarbij audio, home cinema en domotica of - zoals ze zelf liever zeggen - home automation, onderdelen van het totaalplaatje zijn.

Track2

Tijdschriften

HVT nummer 6
Digital Movie, nu met 25%  HiFi.nl korting op proefabonnement.


Software

The Beatles – The Capitol Albums vol.1 (4CD), door Luc van Gaans
`I wanna hold your hand`, zongen The Beatles in 1964. Na ruim 1 jaar Beatlemania in Engeland ging eindelijk de Verenigde Staten voor de bijl en pakte meer dan volledig de hand van The Beatles. Het betekende het definitieve keerpunt in de geschiedenis en ontwikkeling van de populaire muziek en alles wat daarmee samenhangt. Nu zijn de eerste 4 Amerikaanse Beatle-albums in een verzamelbox verschenen.

Black Twigs - Midnight Has Come And Gone (CD), door Timo Schuurbiers
West Virginia. Waar kennen we dat toch van? Country roads, take me home etc.. Mike Gangloff, Ralph Berrier, Isak Howell en nieuwkomer Mike Gayheart komen er vandaan. Samen vormen ze de groep Black Twigs, ook wel bekend als de Black Twig Pickers. ‘Midnight Has Come And Gone’ is hun 3e studio album.

Candlemass – Candlemass, door Michel Wanner
Toen begin jaren ’90 deze Zweedse doomgoden de gitaren aan de (treur)wilgen hingen was menig doommetal-fan daar nogal rouwig om, om maar eens een understatementje van stal te halen. Candlemass had zich door middel van het overweldigende debuut ‘Epicus Doomicus Metallicus’ (1986) direct op de metalkaart geplaatst met hun trage, zware, depressieve, maar toch o zo pakkende songs.

Golden Slumbers A Fathers Love – Diverse Artiesten (CD), door Timo Schuurbiers
Een album van vaders die op hun eigen manier laten horen wat hun kijk is op het vaderschap. Ze kunnen ook nog eens allemaal goed zingen. Een greep uit de artiesten die op deze CD voorbij komen. Solomon Burke, Will Downing, Smokey Robinson, Phil Collins en Michael McDonald. Dan kun je toch wel spreken over grootheden uit de muziekbusiness.

Sinopoli - The Two Eyes of Horus (DVD), door Ferd Op de Coul
Toen de befaamde Italiaanse dirigent Guiseppe Sinopoli in april 2001 op 55-jarige leeftijd tijdens het dirigeren van Verdi’s opera "Aïda" in Berlijn door een attaque werd geveld, leek dat meer dan toevallig, want Sinopoli was behalve een begaafd dirigent, ook een gerespecteerd archeoloog, met als specialiteit.…Egyptologie. Bovendien was hij componist, psychiater, docent en een puike amateur-"mâitre de cuisine".

MERK

EDITORS' CHOICE