NIEUWSB&W

Specialisten - publicatie week 24

Redactie HiFi.nl | 16 juni 2005 | B&W

Heeft u al eens stilgestaan bij de verzekering van uw kostbare audio/videoapparatuur? Of wat uw luisterruimte voor invloed heeft op uw installatie? Wilt u proberen om uw 20 jaar oude versterker weer werkend te krijgen? Waar moet u dan met uw vragen terecht?

Natuurlijk kunt u voor de meeste HiFi gerelateerde vragen terecht bij uw HiFi dealer (zie de HiFind op HiFi.nl). Maar wanneer u dieper op bijvoorbeeld verzekeren, modificatie of akoestiek in wilt gaan, zijn er bedrijven die zich specifiek met dat éne ding bezig houden, of dat nu akoestiek, verzekeren, domotica of een ander specialisme is.

Tot vandaag waren deze bedrijven niet vertegenwoordigd op HiFi.nl, en dat is jammer. Want deze bedrijven kunnen u als particulier, maar ook onze zakelijke lezers, laten profiteren van hun specifieke kennis. De rubriek “specialisten” vindt u in de topnavigatie van HiFi.nl.

Ook fabrikanten kunnen zich als echte specialisten profileren. Denk daarbij maar aan de kabelfabrikanten, de fabrikanten van draaitafels en de bedrijven die zich uitsluitend bezig houden met alles wat met buizen te maken heeft. The Chord Company is zo’n bedrijf; Chord maakt uitsluitend kabels. Meest opvallende daarbij is de meer dan uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Specialisatie loont. Deze week aandacht voor twee kabels uit het Chord Company assortiment.

Wij wensen u ook deze week weer veel lees-, kijk- en luisterplezier.

Redactie HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

The Chord Company Chameleon Silver plus & Odyssey 4, door Rene van Es 
Een ontmoeting met Nigel Finn van The Chord Company, tijdens de Hifi Show in Bristol, zorgde ervoor dat niet veel later een set interconnects en pas veel later luidspreker kabels bij mij werden afgeleverd. Nigel was op de hoogte van mijn ervaring met de Chameleon XLR interconnects en vroeg mij om ook de cinch uitvoering aan de tand te voelen.

Specialisten


Achtergrondartikelen - Columns

HVT open dag 2005, door JP Joos 
Zaterdag 11 juni j.l. organiseerde HifiVideoTest in samenwerking met de Polyhymnia-studio’s haar jaarlijkse open dag. Tijdens deze open dag vonden verschillende demonstraties plaats. De ruim 350 bezoekers (voor de eerste 100 bezoekers stelde Universal een gratis hybride verzamel SACD ter beschikking) konden kijken en luisteren naar onder andere: Magnepan, Rockustics surround-luidsprekers, Dynaudio, Elac, Syntaxis, B&W, Rel, MobileFidelity, Marantz, Fujitsu, Hitachi, Jadis, Holfi, Primare, Siltech, Groneberg en QED. SACD en Vinyl werd aangeboden door High Fidelity Discs en Pentatone.

Specialisten

De Top 10 van….Michiel Witlox 
Deze week de favoriete albums van één van onze software recensenten; Michiel Witlox. Helaas kijkt Michiel te weinig film om ook een top 10 films op te geven.

Roze, door Rene van Es
Hoe belangrijk u het als lezer vindt weet ik niet, voor mij was vorige week de geboorte van mijn eerste kleindochter het grote nieuws. Het in een veel te groot, roze pakje gehulde nieuwe wereldburgertje maakt een goede start met een paar zorgzame ouders en twee paar opa’s en oma’s die overal raad op weten.


Prijsvraag op HiFi.nl

LP hoezen zijn vaak ware kunstwerkjes, en kunst.....hoort aan de muur. Maak, met de HiFi.nl prijsvraag, kans op Art Vinyl LP lijsten.


Software

Wicky (CD), door Jan Luijsterburg 
Onlangs was ik bij de presentatie van de eerste CD van Wicky, een buitengewoon ‘eclectisch’ bandje uit Roosendaal. Dance, rock en vele andere stromingen worden gecombineerd, en desondanks heeft het vijftal iets eigens. Het was een mooi, gedreven en vooral ook gezellig optreden, waarbij de soepele stem en perfecte timing van Eefke Boelhouwers indruk maakte in een afgewogen geluidsbeeld.

Christian Willisohn - Hold On (Vinyl), door jan de Jeu 
In 2002 sponsorde het Engelse luidsprekermerk Bowers & Wilkins in Duitsland de Nautilustour. Deze bestond uit een aantal optredens van de Amerikaanse zangeres Sara K. waarbij zij begeleid werd door haar landgenoot Chris Jones. Op het podium werd gebruik gemaakt van B&W Nautilus weergevers en elk concert werd opgenomen door Günter Pauler en Hans Jorg Maucksch van Stockfisch Records. Opnamen die later zowel op CD als DVD uitgebracht werden.

Gluck - Orfeo ed Euridice (DVD-muziek), door Ferd Op de Coul
Gluck’s meesterwerk is een van de populairste opera’s aller tijden. De van smartelijke schoonheid vervulde lyrische muziek, ontworsteld aan barok en gelouterd door "Empfindsamkeit" en de Weense klassieken, had in dit werk een "point of no return" bereikt van waaruit perspectieven naar de vroege Romantiek geopend werden.

Kadosh (DVD-film), door Jan Luijsterburg 
Fundamentalist zijn is niet leuk, en al helemaal niet als je vrouw bent. Die conclusie kun je wel trekken na het zien van Kadosh (Heilig) van de Israëlische regisseur Amos Gitaï. Twee zussen binnen de streng chassidische gemeenschap in de Jeruzalemse wijk Mea Shearim lijden onder de idiote regels die de rabbi hen oplegt.

Schultze gets the Blues (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Een bitterzoete komedie uit het voormalige Oost-Duitsland. Schultze is het prototype van de dikke Duitser, met gelijkmatig gemoed altijd in voor een bier of braadworst. Filmmaker Michael Schorr maakt de personages in zijn verhaal net niet belachelijk, maar balanceert wel op het randje daarvan. Wie van droge humor houdt (met de bijbehorende traan) zit twee uur goed bij deze bijzondere film.

MERK

EDITORS' CHOICE