NIEUWSB&W

Talpa gaat digitaal uitzenden

Redactie HiFi.nl | 15 juni 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Als eerste televisiezender in Nederland gaat Talpa volledig digitaal en geautomatiseerd uitzenden. Elektronicaconcern Thomson verzorgt de technische invulling van de hypermoderne uitzendstraat. De facilitaire dienstverlening is in handen van Dutchview.

Talpa

De nieuwe manier van uitzenden betekent een revolutie in medialand. Alle content voor programma’s van Talpa wordt dagelijks digitaal ontvangen en opgeslagen op een centrale server waarna het op afstand kan worden bewerkt. Hiermee behoren stapels tapes, heen en weer rennende medewerkers en uitpuilende archieven tot het verleden.

Talpa gaat uitzenden vanaf het Media Park in Hilversum waar men de beschikking heeft over een uitzendstraat en twee eigen studio’s. Tevens staat daar de centrale server waar alle content wordt opgeslagen. Uniek is dat Talpa vanuit haar kantoor in Laren via een glasvezelverbinding de content digitaal kan bewerken.

De uitzendingen verlopen geheel geautomatiseerd via de server, waarbij één persoon over de eindregie waakt. Het systeem is eenvoudig te bedienen, werkt sneller, en biedt flexibele mogelijkheden bij het aanbieden van content op welk distributieplatform dan ook.

MERK

EDITORS' CHOICE