Monitor Audio Silver RS series


Redactie HiFi.nl | 13 juni 2005 | Monitor Audio

(ingezonden mededeling)

Met de Silver RS Serie luidsprekers introduceert Monitor Audio de opvolger van de Silver Serie. Verbeteren van de succesvolle Silver Serie lijkt haast onmogelijk, toch zijn de ontwerpers er dankzij nieuwe methoden en materialen erin geslaagd.

Maar dan wel met behoud van alle goede `oude` eigenschappen en prijs! Het resultaat is een nog ruimere driedimensionale ‘zilveren’ weergave over een breder luistergebied voor een ongekende luisterervaring.

Monitor Audio Silver RS

De meest zichtbare verbetering is dat de slanke behuizing nu volledig rondom is afgewerkt met houtfineer. Een van de onzichtbare verbeteringen is de nieuwe nog stijvere behuizingconstructie aan de binnenkant. De C-CAM* laag/middeneenheden leveren dankzij een nieuw mechanisch ontwerp een nog ‘snellere’ en strakkere laagweergave. De ‘Gold Dome’ hoogeenheid komt uit de Gold Reference Serie met de bijbehorende superprestaties...

Helemaal nieuw is model RS1: dit compacte 2-wegsysteem is iets groter dan de kleine ‘oude’ Silver S1, maar heeft de goede laagweergave en prestaties van de grotere ‘oude’ Silver S2. De RS6 is het superslanke vloerstaande 3-wegmodel en de RS8 het 3,5-weg topmodel met twee 152 mm laageenheden. De RS-LCR is de 2-weg midden- en surroundluidspreker (met twee 152 mm laag-/middeneenheden) voor stereo- en Home Theater-gebruik. De RS-FX is een speciaal ontworpen 2-weg (THX-) surroundluidspreker met twee 25 mm hoogeenheden en twee instelbare weergavekarakteristieken. Met de RSW-12 heeft de Silver RS Serie nu een ‘eigen’ actieve sublaagluidspreker (met 300 mm laageenheid en 1000W digitale versterker).

Monitor Audio Silver RS

De RS-LCR kan ook als hoofdluidspreker worden gebruikt: met één model kunt u dus een volledig Home Theater-systeem bouwen. De bijzondere RS-FX heeft een 150 mm laag/middeneenheid op het voorpaneel plus twee schuine zijpanelen met elk een 25 mm hoogeenheid. De weergave kan worden omgeschakeld tussen ‘dipool’ (als achterluidspreker) en ‘bipool’ (als zijluidspreker in een THX Home Theater-systeem). De zeer slanke RS6 biedt ongetwijfeld de beste verhouding tussen prestatie en afmetingen. Het topmodel RS8 heeft twee 152 mm laageenheden voor dat allerlaatste stapje lager. Hij kan bovendien - naast vrijstaand - nu ook in een hoek gebruikt worden. De RS6 en RS8 hebben ‘spikes’ voor een optimale plaatsing op de vloer. De RSW-12 actieve sublaagluidspreker is ontworpen voor hifi-weergave (dus niet alleen voor Home Theater-effecten). In combinatie met bijvoorbeeld twee RS1’s levert dat een supercompact systeem dat ook het allerdiepste laag voor alle soorten muziek weergeeft. Dankzij het identieke basisontwerp hebben alle modellen eenzelfde klankkarakter: dit maakt elke combinatie mogelijk en geeft een optimale flexibiliteit.


Leverbaarheid:
De Silver RS Serie is vanaf mei 2005 leverbaar in zwart, walnoten, kersen, rosenut en licht eiken fineer. De RS-LCR en RSW-12 zijn ook leverbaar in video zilver.

Prijs (per stuk):
RS1: 250 euro
RS6: 500 euro
RS8: 650 euro
RS-LCR: 400 euro
RS-FX: 325 euro
RSW-12: 1000 euro

* De unieke C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) conus bestaat uit een zeer dunne magnesium/aluminium-legering met een opgedampte keramieklaag. Dit maakt het tot het lichtste en stijfste conusmateriaal en zorgt voor een ongekend ‘snelle’, gemakkelijke en uiterst transparante weergave. De ‘Golden Dome’ hoogeenheid is bijzonder vanwege de C-CAM conus met opgedampte goudlaag

EDITORS' CHOICE