NIEUWSB&W Range

Nieuwe B&W 800 serie leverbaar.


Redactie HiFi.nl | 12 juni 2005 | B&W Range

(ingezonden mededeling)

Zoals een dirigent een scherp gehoor heeft voor wie welke partij speelt, zo precies geeft de nieuwe 800 serie van Bowers & Wilkins elk onderdeel van de muziek weer. De bouwer van topkwaliteit luidsprekers gebruikte nieuwe technieken en verbeterde details om zo dicht mogelijk bij de oorsprong van een opname te komen. Meest opvallend is het gebruik van een diamanten tweeter dome in zes van haar topmodellen.

Luidsprekers bepalen voor een belangrijk deel hoe een hifi-installatie klinkt. Bij B&W is alles erop gericht om een geluidsopname zo oorspronkelijk mogelijk weer te geven. Daarop richt de specialist in luidsprekers dan ook al haar research. De nieuwe 800 serie benadert het ideaal. Er wordt vrijwel niets bijgevoegd of ontnomen aan de oorspronkelijke klank. Precies zoals de grondlegger het ooit bedoeld heeft.
B&W Nautilus 800 Diamond


Diamant

De nieuwe 800 serie is een sterk verbeterde versie van de Nautilus serie. Deze verbeterde techniek zit verborgen onder een elegant en bijzonder uiterlijk. De meest bijzondere toegepaste technologie is de constructie van de tweeter dome. Het trillende hart van deze hoge tonen luidspreker bestaat namelijk geheel uit diamant. Diamant is het hardste materiaal, maar ook heel licht en in staat zeer hoge frequenties weer te geven ver boven het hoorbare niveau zonder te vervormen. De lange buisvorm van de tweeter maakt dat verstorende trillingen aan de achterzijde van de tweeter als het ware wegvloeien. Elk aspect van het geluid wordt optimaal weergegeven en brengt de luisteraar dichtbij de oorsprong. De modellen waarbij een diamanten dome is gebruikt, worden aangeduid met een D. De overige modellen worden aangeduid met een S en hebben aluminium domes.

B&W Nautilus 800 Diamond

Jarenlange research maakt de B&W 800 serie tot de absolute top. De karakteristieke hoge en ronde geluidskast biedt klankmatig de meest optimale voordelen. Hoe groter de speakerkast hoe dieper hij door kan lopen in laagweergave. Daardoor ontstaat een zeer realistische weergave met zo min mogelijk kleuring. Bij kleinere speakerkasten moeten nu eenmaal concessies worden gedaan in de geluidsweergave. De 800 serie geeft niet alleen de muziek optimaal weer, maar ook de sfeer van de ruimte ten tijde van de opname.


Luchtvaart


Voor de afwerking van de klankkast is gebruik gemaakt van de beste houtsoorten ter wereld. Het materiaal is keihard en geeft geen trillingen door. Dat is belangrijk want zou het hout resoneren, dan heeft dat een verstorende invloed op het geluid. Door de speciale matrixconstructie en gebruik van Rohacell in de speaker worden ook de geluidsgolven binnen in de kast afgeschermd. Dit Rohacell wordt ook in de luchtvaartindustrie toegepast. Het materiaal is licht van gewicht en heeft een hoge stijfheid, waardoor praktisch geen vervorming van de lage tonen meer optreedt.

B&W Nautilus 800 Diamond

Vermaarde studio’s zoals Skywalker Sound en Abbey Road werken graag met B&W omdat de opname absoluut niet mag afwijken van de oorspronkelijke bron. Dat zelfde geldt voor de liefhebber die geen concessie wil doen aan perfecte geluidsweergave. Zij willen muziek zoals de maker het bedoeld heeft.

De B&W 800 serie is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar bij de gespecialiseerde audiovakhandel vanaf 1.250 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE