NIEUWSUltrasone

Ultrasone hoofdtelefoons

Redactie HiFi.nl | 10 juni 2005 | Ultrasone

(ingezonden mededeling)

Sinds november 2003 wordt de verdeling van Ultrasone hoofdtelefoons voor de Benelux waargenomen door Interphase.Nu zijn deze mooie hoofdtelefoons ook in Nederland verkrijgbaar.

Dit Duitse merk werd voordien nog niet verdeeld in de Benelux. Sinds 1 mei 2004 neemt Interphase ook de verdeling in Frankrijk voor zijn rekening.

Vanaf de oprichting in 1990 heeft Ultrasone zich geconcentreerd op het ontwikkelen en vervaardigen van "high-class" en innovatieve hoofdtelefoons voor de veeleisende gebruiker. Dit onder andere door de ontwikkeling van het S-Logic Natural Surround Sound System, wat zonder gebruik te maken van bijkomende elektronica een natuurlijke 3-dimensionele geluidsweergave biedt.

Het S-Logic systeem maakt gebruik van de oorschelp (die bij iedereen verschillend is), waardoor de klank veel natuurlijker wordt. Dit systeem zorgt er ook voor dat de effectieve geluidsdruk 3 - 4 dB lager is, terwijl de gebruiker het toch aanvoelt als "even-luid-als-een-hoofdtelefoon-van-een-ander-merk"  Aangezien de geluidsdruk op de trommelvlies 3 tot 4 dB lager is, heeft men minder kans op gehoorbeschadiging, en zijn de Ultrasone hoofdtelefoons - zelfs bij langdurig gebruik - veel minder vermoeiend.

Ultrasone hoofdtelefoons zijn nu reeds verkrijgbaar bij de betere vakhandel in zowel Nederland als België.

Het Ultrasone gamma bestaat uit 4 reeksen :

  • HFI lijn (dus NIET Hifi lijn) is een reeks met een erg scherpe kwaliteit / prijsverhouding.
  • PROline is grotendeels gebaseerd op de HFI lijn, maar biedt meer functionaliteit.
  • DJ lijn is duidelijk bedoeld voor DJ’s, maar wordt ook erg veel gebruikt met MP3 spelers.
  • De Exclusive Line is wars van ieder compromis. Hoofdtelefoons die kunst worden.


Exclusive line

Top of the line, en veel meer dan zomaar een hoofdtelefoon is de Ultrasone Edition 7. Van deze hoofdtelefoon werden, met de hand, maar 999 stuks gebouwd. Iedere hoofdtelefoon heeft zijn eigen, uniek serienummer. Iedere hoofdtelefoon komt met een certificaat en met 10 jaar garantie.

Ultrasone

Verpakt in een houten doos van Amerikaans "red cherry wood" oorschelp in een diepe, donkerblauwe lak van piano-kwaliteit.
Oorkussens in zacht, Ethiopisch schaapsleder. Oppervlakte van de oorschelpen is gepolijst als een spiegel, het goudkleurige Ultrasone logo ligt op de zilveren achtergrond.
Een volledig nieuw ontwikkelde "titanium-plated mylar" speaker zorgt voor een ongekende geluidsbelevenis.
Pure luxe voor de kieskeurige hifi enthousiasteling.

specificaties:
- 8 Hz - 35.000 Hz
- 30 ohm
- 96 dB
- 6,3 mm gold-plated jack connector /  verlengsnoer 4 m + 3,5 mm gold-plated mini-jack adapter bijgeleverd

Alle bijkomende informatie over Ultrasone is te vinden op onze website
http://www.interphase.be of via info@ultrasone.be


EDITORS' CHOICE