NIEUWSDenon

Denon AVC-A11XV

Redactie HiFi.nl | 05 juni 2005 | Denon

(ingezonden mededeling)

Onlangs heeft Denon ’s werelds krachtigste A/V Versterker, de AVC-A1XV, geïntroduceerd. In navolging op deze 10-kanaals versterker die een verkoopprijs heeft van 6.199 euro komt Denon nu met zijn ‘kleinere’ broer: de AVC-A11XV.

Denon AVC-A11XV

De AVC-A11XV heeft geen 10 eindversterkers van elk 170W zoals de AVC-A1XV dat heeft maar ‘slechts’ 7 eindversterkers van elk 140W. De AVC-A11XV heeft wel hetzelfde Audyssey MultEQ XT systeem van zijn grotere broer. Dit automatisch inregel- en correctiesysteem (Denon heeft met de AVC-A1XV de Wereldprimeur!) zorgt ervoor dat ‘elke stoel een goede stoel wordt’. Met andere woorden: het maakt niet meer uit op welke stoel u gaat zitten, u geniet altijd van het meest optimale geluid wat maar mogelijk is in uw luisterruimte.

De AVC-A11XV is voorzien van alle mogelijke Audio- en Video In- en Uitgangen, inclusief HDMI en DVI voor de allerbeste beeldkwaliteit en Denon Link en IEEE1394-Audio (Firewire) voor de allerbeste geluidskwaliteit. Het bedienen van de THX Ultra2 gecertificeerde AVC-A11XV doet men met de bijgeleverde Touch Panel afstandsbediening die ook in een typische (verduisterde) Home Cinema omgeving goed afleesbaar is.

Denon AVC-A11XV

Denon bewijst met de AVC-A11XV dat de zeer kritische liefhebber van films en muziek uitstekend gebruik kan maken van één en dezelfde versterker. Ook aan de liefhebber van stereo muziek is gedacht: met de Pure Direct maakt men van een 7.1 A/V Versterker een audiofiele stereo versterker. Dit gebeurt door alle elektronische circuits die niet per se noodzakelijk zijn voor het weergeven van stereo muziek, zoals het videogedeelte, de display en de digitale uitgang, volledig uit te schakelen.

De AVC-A11XV heeft naast aansluitingen voor audio- en videoapparatuur ook onder andere een Ethernet aansluiting voor Streaming Audio (muziek beluisteren via Internet).

De AVC-A11XV wordt exclusief geleverd door geautoriseerde en getrainde DENON dealers en kost 3599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE