NIEUWSMonster

Nieuwe MONSTER® Power modellen


Redactie HiFi.nl | 01 juni 2005 | Monster

(ingezonden mededeling)

Om lichtnetvervuiling tegen te gaan en bovendien kostbare audio / video componenten te beschermen tegen overspanning en blikseminslag, introduceert Monster twee nieuwe apparaten in de zéér succesvolle PowerCenter® serie: de Reference HTS5100 en de HTS2600.

Om te voorkomen dat de aangesloten apparaten zelf ook voor lichtnetvervuiling zorgen, maken beide modellen gebruik van Clean Power™ Stage schakelingen. Topmodel HTS5100 gaat met Clean Power Stage 4 het meest rigoureus te werk. Hier worden apart gefilterde aansluitbanken ingezet voor digitale bronnen (DVD, X-Box etc.), analoge video apparaten, analoge audio apparaten en een speciale lichtnetaansluiting voor zwaardere stroom verbruikers als (eind)versterkers etc. De HTS2600 maakt gebruik van een verbeterde Stage 2 schakeling zoals we die kennen van de succesvolle HTS1000.

Monster Power

Om de vaak aanzienlijke investering in audio en/of video apparatuur te beschermen, zijn zowel de HTS5100 als de HTS2600 voorzien van exclusieve T2™ technologie. Hiermee wordt de audio/video apparatuur automatisch van het lichtnet ontkoppeld zodra de lichtnetspanning onder de 160 volt of boven de 270 volt komt. Na 15 seconden wordt door een microprocessor bekeken of de conditie van het lichtnet weer normaal is en wordt het Power Center weer aangeschakeld.

Opvallend uiterlijk kenmerk van de HTS5100 is het chique LED display dat zowel de spanning in volts als het stroomverbruik in ampères aangeeft. Omdat de HTS5100 en de HTS2600 ook uitstekend geschikt zijn voor gebruik in (semi-) professionele studio’s, worden beide modellen geleverd met losse beugels voor 19 inch rack montage.

Monster Power

Monster’s exclusieve Clean Power™ schakelingen werden ontworpen door Richard Marsh, één van ’s werelds bekendste ontwerpers van high end netspanningcomponenten en audiophile audio versterkers. Dankzij de ervaring van Marsh gecombineerd met de productiemogelijkheden van Monster is het mogelijk geworden om referentieklasse lichtnetfilters te bouwen zonder de bijbehorende referentieklasse prijskaartjes.

Het resultaat: beelden worden realistischer, muziekopnames komen tot leven en op de koop toe wordt het systeem beveiligd tegen overspanning en bliksem!

Monster Reference Home Theatre PowerCenters®:
HTS5100 met Clean Power Stage 4 & Surge: 1199,95 euro
HTS2600 met Clean Power Stage 2 & Surge: 499,95 euro
HTS1000 met Clean Power Stage 2 & Surge: 249,95 euro

Er is al een Monster Home Theater Power Center vanaf 99,95 euro.

EDITORS' CHOICE