NIEUWSB&W

Philips en Microsoft gaan samenwerken


Redactie HiFi.nl | 13 mei 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Philips en Microsoft hebben een overeenkomst getekend waarin is vastgelegd dat Philips in elektronica vaker ondersteuning inbouwt voor Microsoft-software en Windows Media-formaten.

Dat betekent dat Philips elektronica het Windows Media-formaat gaat gebruiken, inclusief het daarmee samenhangende digitale rechtenbeheer. De verwachting is dat de overeenkomst vooral betrekking heeft op toekomstige draagbare muziek- en videospelers.

Philips heeft aangekondigd Windows Media en drm-techniek ook direct in chips voor het Nexperia-platform te gaan verwerken. Philips is een grote leverancier van chips voor verwerking in apparatuur van andere elektronicafabrikanten, wat Microsofts greep op de groeiende markt van mobiele telefoons, geavanceerde tv-kastjes en muziekspelers verstevigt.

Frans van Houten, directeur van de afdeling Philips Semiconductors: "Onze samenwerking komt op een goed moment. Ik denk dat we een enorme groei in deze markt gaan zien."

Van Houten denkt dat een betere ondersteuning van Windows-gerelateerde techniek het gebruikers eenvoudiger maakt om bestanden van de pc mee te nemen. Van Houten: "Het garandeert dat, ongeacht op welk apparaat een video wordt bekeken of een liedje wordt afgespeeld, het er altijd goed uitziet en klinkt."

Wanneer de eerste producten met ingebouwde ondersteuning voor Microsoft op de markt komen, is niet bekendgemaakt. Het contract laat Philips overigens vrij andere software te gebruiken, als dat zo uitkomt.

MERK

EDITORS' CHOICE