NIEUWSB&W

Chantage - publicatie week 18

Marc Brekelmans | 05 mei 2005 | B&W

In de Telegraaf was onlangs te lezen dat consumenten winkeliers chanteren met Internet prijzen. Consumenten schermen bij reguliere winkels met de allerscherpste Internet aanbiedingen en weigeren meer te betalen.

Nu is bovenstaande niet echt nieuws te noemen. Met name in de HiFi handel zijn deze praktijken al jaren schering en inslag. Nieuw is wel dat, in de Telegraaf, door de secretaris van het MKB de term “chantage” wordt gebruikt. De winkelier wordt door de consument voor het blok gezet; de prijs slikken of de verkoop vergeten!

Wat de consument in zo’n geval echter vergeet, is dat een winkel een compleet andere kostenstructuur heeft. Zo heeft de reguliere winkelier de kosten van een pand, gas, licht en elektra die betaald moet worden, moet hij voorraad houden en soms extra personeel in dienst hebben. Daarbij verleent de winkelier ook service en garantie op uw aankoop. Thuis installeren, een product (thuis) laten beluisteren, omruilen als iets toch niet blijkt te bevallen, ook dat kan een goede winkelier voor u betekenen. En wat te denken van de enorme schat aan kennis en ervaring die een goede winkelier meebrengt. Een platenspeler afstellen, “system matching” of het aansluiten van een Home Cinema set, uw winkelier heeft er ongetwijfeld veel meer ervaring mee dan de gemiddelde consument.

Dus consument, waardeer de toegevoegde waarde van uw HiFi winkelier met uw aankoop. En winkeliers, laat u niet chanteren, u bent veel waardevoller voor de consument dan u misschien denkt.

Redactie HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl


Hardware

Cadance Okki Nokki, door Jan de Jeu 
De vinyl revival is niet langer een verschijnsel dat zich beperkt tot een kleine groep van vijftigers die in hun jonge jaren reeds besmet zijn met het vinyl virus. Tegenwoordig vindt de platenspeler ook gretig aftrek bij jongere muziekliefhebbers die inmiddels ontdekt hebben dat er in het zwarte goud kwalitatief hoogstaand geluid aangetroffen kan worden.

Okki Nokki

AHP Zekeringen, door Rene van Es en Rene Smit
Moderne installaties voor de stroomvoorziening in woningen maken gebruik van installatie automaten, die afschakelen op basis van stroommeting via magnetisme in geval van overbelasting of kortsluiting. Voordeel van een automaat is de reset functie, nadeel is het negatieve klankeffect op een geluidsinstallatie en op het beeld van de televisie. AHP geeft een oplossing in de vorm van een moderne zekeringhouder die de automaat vervangt. Ouderwetse groepenkasten die in woningen gebruikt worden, beveiligen met een Neozed zekeringen (een "stop") de bedrading in huis tegen overbelasting en/of kortsluiting.


Achtergrondartikelen - Columns

High End 2005, door Rene van Es 
Op het moment dat u deze column aan het lezen bent is de kans groot dat René Smit en ondergetekende aan het rondscharrelen zijn op de High End show in Munchen.

High End 2005


Live Coverage

Cream of the Crop, door Marc Brekelmans 
Een uitverkochte Royal Albert Hall (capaciteit 8000 mensen). Niet één avond, nee, maar liefst 4(!) avonden in één week (2, 3, 5 en 6 mei). Kaartjes die op de zwarte markt al gauw tussen de 1000 en 2500 euro moeten kosten. Een uitzinnig publiek en drie mensen op het podium. Een optreden van een supergroep? Ja, maar wel één die sinds 1968 niet meer heeft opgetreden en waarvan het oudste lid inmiddels de 65 al lang is gepasseerd.

Cream


Set van de week

De set van Patrick Hendriks
Na een verbouwing van een aantal maanden (die u live kon volgen op http://my.hifi.nl) is de luisterruimte van Patrick dan eindelijk klaar voor gebruik.


Agenda

HDTV&Domotica weekend bij De Opera - Oisterwijk 
Muzikaal Intermezzo bij Hobo Den Bosch 
Audioforum.be Quizzz 
Luistershow bij van Ingen Heemskerk 


Vacatures op HiFi.nl

Audiac BV, Commercieel/technisch medewerker binnendienst
HiFi Solutions, Full-time verkoop medewerker  
Jazz in Duketown, podiumbegeleider
MK2, AMX programmeur
Raf HiFi, Verkopers
Raf Professional, Account Managers


Software

New Order - Waiting For The Sirens` Call (CD), door Roel Bouman
Het valt niet mee om de nieuwe cd van New Order in het juiste licht te plaatsen. Aanvankelijk denk je mwah, maar doorluisteren levert nog wel een aantal lichtpuntjes op.

Ramon Morris - Sweet Sister Funk (Vinyl), door Jan de Jeu 
Tien tegen een dat de ware jazz funk liefhebber die de naam Ramon Morris hoort, ogenblikkelijk aan dit album denkt. Het is dan ook de enige plaat - met deze, tegenwoordig aan de Carnegie-Mellon universiteit van Pittsburgh docerende tenor saxofonist als leider - die de tand des tijds doorstaan heeft.

Repetities met Erich Leinsdorf (DVD-muziek), door Ferd OP de Coul
Aan het begin van een repetitie met het voortreffelijke orkest van de Süddeutsche Rundfunk Baden-Baden verklaart de Oostenrijks- Amerikaanse dirigent Erich Leinsdorf (1912-1993) tegenover zijn musici, waarom hij een nieuwe samenvattende bewerking heeft gemaakt van de orkestrale gedeelten uit Wagners "Parsifal".

Massief requiem Mozart - Utrecht String Quartet (CD), door Ferd Op de Coul
Hoever de ontwikkelingen en onderzoek naar de zogenaamde “authentieke uitvoeringspraktijk” van 17e en 18e-eeuwse muziek waren gevorderd in 1984,onttrekt zich op dit moment aan mijn waarneming.

MERK

EDITORS' CHOICE