NIEUWSCadence

Platen wasser Okki Nokki

Redactie HiFi.nl | 02 mei 2005 | Cadence

(ingezonden mededeling)

CadenceDat het belangrijk is `De plaat te poetsen` is bij veel muziekliefhebbers die LP`s draaien bekend. Men is op de hoogte van het feit dat dit reinigen van de LP gedaan dient te worden na aanschaf van een nieuwe LP dan wel met al wat oudere LP`s.

Naast het bekende stof en de vuiligheid die in de groef is gekomen bij het jarenlang spelen met de LP is het belangrijk het zogenoemde `persvet` uit de groef te krijgen. Dit is een vloeistof die gebruikt wordt bij het produceren van de LP zelf, om de LP van de mal los te laten komen. Zou dit `persvet` niet gebruikt worden dan zou de LP aan de mal blijven hangen. Dit persvet en de eventueel verzamelde vervuilingen moeten uit de groef verwijderd worden.

Het probleem in het verleden was dat dit alleen mogelijk was met een dure `echte` platenwasmachine, de aanschaf van zo`n dure machine, bleek in de praktijk, was toch alleen voor een kleine groep muziekliefhebbers weggelegd.

Okki Nokki

Met de komst van de Cadence Okki Nokki platenwasmachine is dit tijdperk nu ten einde. De Cadence Okki Nokki kost € 325 en doet zijn werk als een echte platenwasmachine, simpelweg omdat het een echte platenwasmachine is, alleen in een nu wat bereikbaarder prijssegment.

Hoe functioneert de Okki Nokki? Hij heeft een plateau waar je de LP oplegt. Dit plateau kan 2 kanten op draaien, links en rechts om. Na het opbrengen van de reiniging vloeistof met het bijgeleverde borsteltje, kan nadat de LP 2 keer is rondgedraaid in beide richtingen, de resterende vuile vloeistof van de LP afgezogen worden met de afzuiginstallatie. Dit afzuigen is met 1 keer ronddraaien gedaan. De vuile vloeistof wordt in de machine opgevangen in een reservoir, welke je dan op zijn beurt weer na verloop van tijd dient te ledigen.

Voor meer informatie, en voor het verkrijgen van verkoopadressen van de Cadence Okki Nokki platenwasmachine kunt u zich wenden tot:

Audio Classics
Abbenbroekweg 98
3086 GC Rotterdam
tel. +31 104654833
fax. +31 104801692
info@audioclassics.nl / www.audioclassics.nl


EDITORS' CHOICE