NIEUWS

HiFidelio Music Server

Redactie HiFi.nl | 30 april 2005

(ingezonden mededeling)

Hermstedt introduceert met het Wireless Music Center “Hifidelio” een nieuw component voor de hifi installatie.
Tot op heden was eenieder die muziek wilde digitaliseren, bewaren en archiveren verdoemd tot het gebruik van de PC.

Hifidelio

In het donkerste scenario staat de PC in de woonkamer te ronken en is deze middels een kabel met de muziekinstallatie verbonden. Met de nieuwe Hifidelio van Hermstedt behoort dit scenario tot het verleden. Daar de Hifidelio over een CD/DVD loopwerk beschikt kan het Hifidelio Wireless Music Center naast de PC ook de CD speler in de woonkamer vervangen.

Hifidelio

Tegenwoordig hebben we overal muziek in allemaal verschillende formaten. Audio CD’s, platen, cassettebandjes en mp3’s op de mp3-speler en pc. De Hifidelio kan uw muziekcollectie weer overzichtelijk maken. Door een cd in het toestel te plaatsen koppelt de Hifidelio automatisch de cd titel en track namen aan uw collectie, tevens wordt de cd opgeslagen op de interne 80Gb harde schijf. Hiervoor beschikt de hifidelio over een database waar reeds meer dan 2 miljoen titels in opgeslagen staan. Deze database kan als de Hifidelio aangesloten is op het internet uitgebreid worden. De Hifidelio kan tevens de muziek van platen en cassettes digitaliseren en archiveren.

Hifidelio

Afhankelijk van formaat en kwaliteit kunnen er ongeveer 20.000 tracks op de Hifidelio opgeslagen worden en ook mp3-spelers kunnen synchroniseren met de Hifidelio. Door de intelligente manier van opslaan is het zeer eenvoudig om de juiste muziek (soort) te vinden in uw immense collectie. De opgeslagen tracks kunnen na selectie met één druk op de knop op CD gebrand worden, zodat ook elders genoten kan worden van de muziekcollectie. De Hidelfio kan zowel draadloos (WLAN) als bedraad (LAN) aangesloten worden op het Internet en de speler kan tevens muziek via het Internet aangeschaft worden. De Hidelfio kan opnemen in MP3 en AAC (MPEG4) formaat.
Weergave van de volgende formaten is tevens mogelijk: AAC, MP3, MP3 VBR, OGG/Vorbis, WMA, FLAC, RAW (AIFF en WAV), CD-Audio, CD-R, CD-RW.

Specificaties:

  • CD speler en recorder
  • Harde schijf (80GB) met geïntegreerde database
  • Meta informatie (FreeDB)
  • WLAN, Ethernet, USB
  • Compatible met iPod en iTunes van Apple
  • Afstandsbediening
  • Afmetingen: 435 x 290 x 85 mm (bxdxh)
  • Gewicht: 5kg
  • Kleur: zilver of zwart

Prijs:
Hifidelio Wireless Music Center: 699 euro

Meer informatie:
www.hifidelio.nl en www.audiotec.nl
Tel.: 020-7949069
E-mail: info@audiotec.nl


EDITORS' CHOICE