NIEUWSDenon

Denon DVD A1XV

Redactie HiFi.nl | 15 april 2005 | Denon

(ingezonden mededeling)

Neem een DVD, plaats hem in een DVD speler, zet de TV aan en geniet van de film. Dit was tot voor kort de standaard om van een DVD film te genieten. Let wel: tot voor kort dus! Want met de introductie van de Denon’s nieuwste topmodel DVD speler DVD-A1XV verandert er veel.

Niet aan de manier waarop u uw DVD in de DVD speler plaatst maar wél aan de manier waarop u gaat genieten van een film. Beleven is het enige juiste woord wat dan naar boven komt.

Denon DVD A1XV

De Denon DVD-A1XV is dan ook de eerste DVD-speler ter wereld met Realta HQV technologie. HQV staat voor Hollywood Quality Video en is de techniek de omroepstations en filmmaatschappijen in de VS gebruiken om Standard Definition TV om te zetten naar High Definition TV. In de professionele versie kost deze Teranex video processor $60.000,00. De REALTA-chip kan maar liefst 1.000.000.000.000 (1000 Miljard!) berekeningen per seconde doen. In de 19kg zware en 17cm hoge DVD-A1XV zorgt deze video processor voor de allerbeste beeldkwaliteit die op dit moment mogelijk is. Via HDMI, DVI of Component-Video wordt dit hoogwaardige videosignaal aan uw kostbare plasma, LCD of projector aangeboden. Maar ook aan de liefhebber van topkwaliteit geluid is gedacht. De DVD-A1XV speelt naast CD en DVD-Video ook onder andere SA-CD en DVD-Audio. Voor de allerbeste digitale verbinding tussen de DVD-A1XV en de AVC-A1XV AV-versterker zijn beide apparaten voorzien van een Denon Link aansluiting.

Denon heeft de Advanced AL24 Processing en AL24 Processing Plus technologieën ontwikkeld om respectievelijk stereo- en surroundbronnen klankmatig op te waarderen. Het analoge- en digitale gedeelte zijn volledig gescheiden, evenals het stereo- en surround gedeelte. Niet alleen heeft elk gedeelte zijn eigen voeding, maar ook de Digital Analog Converters zijn gescheiden. In totaal zitten er 10 DAC’s in de DVD-A1XV: 6 voor de 5.1 uitgang en 4 voor de stereo uitgang (2 per kanaal in ‘Differential Mode’ wat resulteert in een nog betere geluidskwaliteit). Het nieuwe topmodel van Denon voldoet aan de zeer strenge THX Ultra criteria op het gebied van audioprestaties, videoprestaties en bedieningsgemak.

De DVD-A1XV wordt, evenals de bijpassende AVC-A1XV AV-versterker, exclusief geleverd door geselecteerde en speciaal getrainde Denon A1-dealers.

MERK

EDITORS' CHOICE