NIEUWSPS Audio

PS Audio upgrades voor Power Plant

Redactie HiFi.nl | 03 april 2005 | PS Audio

(ingezonden mededeling)

PS Audio, wereldwijd marktleider voor netstroomproducten, kondigt een belangrijke upgrade aan voor zijn reeks stroom re-generatoren (Powerplants), de Multiwave II+.

MultiWave I en later  MultiWave II  zijn uniek voor de  Power Plants sedert hun uitvinding enkele jaren geleden. Met MultiWave I werden voor de eerste keer  verschillende “frequentie waveforms” gebruikt om audio systemen te voorzien van schone stroom en zo de appratuur optimaal te laten presteren. Met MultiWave II gingen we al  een hele stap verder door het gebruik van nieuwe Waveforms en andere verfijningen, zoals een nieuw Servo circuit om DC te elimineren. MultiWave II is heel populair en is standaard beschikbaar op de P500 en P1000 Power Plants.

PS Audio
 
MW II+ is een uitbreiding van  MW II, met twee belangrijke vernieuwingen die onze Power Plants nog beter laten presteren en daarmee de concurrentie ver achter zich laat. Clean Sweep™ system cleaning en een héél precieze regeling van de snelheid voor draaitafels, vandaar de toevoeging “Plus”.

Aangezien Clean Sweep™ de meest doeltreffende upgrade is die we tot nu integreren in onze Power Plants zijn we ervan overtuigd dat elke Power Plant bezitter deze zou moeten installeren.

Clean Sweep™
We hebben vastgesteld dat na een zekere tijd High End systemen een tikkeltje hard beginnen te klinken en een stukje van hun magie verliezen, net alsof ze opnieuw ingespeeld zouden moeten worden. Heeft u dit ook al opgemerkt in uw set? Wij zeer zeker wél!
Wij denken dat de voedingen in een audio-set na verloop van tijd gemagnetiseerd, of in zekere zin gepolariseerd raken. Het idee voor het gebruik van Clean Sweep kwam er na experimenten met een aantal demagnetiseer CD’s. Onze ingenieurs menen dit demagnetiseerproces aanzienlijk te kunnen verbeteren door rechtstreeks vanuit onze Power Plants de voedingen van de diverse componenten en de netkabels waarmee deze verbonden zijn, te gaan demagnetiseren.
In elk AC (wisselstroom) systeem zijn kleine hoeveelheden DC (gelijkstroom) aanwezig, daarnaast is er de voortdurende blootstelling aan sterke magnetische velden welke op hun beurt kunnen bijdragen tot polarisering en magnetisatie van ijzeren en stalen componenten die aanwezig zijn in de meeste voedingen.

Demagnetiseren of het verminderen van het magnetisch veld vereist een veranderend magnetisch veld met wisselende kracht. Om dit te bereiken ontwikkelden de PS Audio ingenieurs een speciale Waveform die bestaat uit een pure Sinus golf met kleine schommelingen in amplitude op een per cyclus basis.

Precieze draaitafel/frequentie controle
Zoals u wellicht weet worden onze Powerplants vaak gebruikt om de snelheid van een draaitafel te regelen, aangezien de frequentie perfect instelbaar is per 1Hertz. Dit is op zich al een mooie oplossing, maar industriële opname technici en vinyl enthousiasten willen meer: een factor 10 tot 20 keer meer nauwkeurigheid.

Vandaar dat we in het Multiwave II+ pakket een precieze, met kristalgestuurde, frequentiecontrole inbouwden met de mogelijkheid om met stapjes van 1/8 Hertz (per enkele cyclus) de frequentie te gaan tunen.  Als u een draaitafel heeft die gecontroleerd kan worden door een Powerplant, (zoals de meeste VPI, Clearaudio en zelfs oudere draaitafels als  rek-o-kut, Presto and Fairchild), kan u een KAB strobe disc of een andere tool gebruiken om de snelheid van uw draaitafel perfect in te stellen.

Multiwave II+, wordt vanaf april 2005 standaard geleverd zonder meerprijs op alle Powerplants.
De upgrade is beschikbaar voor alle bestaande Powerplants met MWII en kost 120 euro incl. BTW. Powerplant bezitters die nog met MWI werken dienen eerst te upgraden naar MWII voordat de nieuwe MWII+ chip geïnstalleerd kan worden.
De gebruiker kan eventueel zelf de nieuwe chip installeren of dit door zijn dealer laten doen.

Vergeet niet het exacte typenummer en serienummer van uw apparaat te vermelden bij bestelling!

MERK

EDITORS' CHOICE