NIEUWSB&W

Album uitgebracht op iPod Shuffle

Redactie HiFi.nl | 23 maart 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Een Amerikaanse band die Sexohol heet, brengt zijn debuutalbum eerst uit op de iPod Shuffle en daarna pas op cd. Een slimme marketingtruc?

De actie van de totaal onbekende band heeft veel weg van een slimme publiciteitsstunt. Toch gebruiken bands steeds vaker digitale media om de aandacht te vestigen op zichzelf en hun muziek. Het uitbrengen van alleen een cd heeft kennelijk niet meer het beoogde effect.

Het album van Sexohol dat Enjoy heet wordt eerst op de iPod Shuffle uitgebracht en de cd ligt pas vanaf eind april ook in de winkel. Het debuutalbum is te krijgen op respectievelijk  iPod Shuffels van 512 mb en van 1 gb. De Shuffels, waarop ook het logo van de band staat, gaan tussen de 109 en 159 dollar kosten. Op de Shuffels staan 12 tracks van de band.

Het idee om muziek digitaal te verspreiden is niet nieuw. Eerder bracht U2 al een speciale iPod (black edition) uit, waarop verzameld werk (`The Complete U2`) van de band stond. Verder bracht Robbie Williams zijn Greatest Hits-album al eens uit op een memorycard. Die geheugenkaart was geschikt voor mobiele telefoons met een mcc-slot en een mp3-functie.

MERK

EDITORS' CHOICE