NIEUWSSharp

Aandacht Sharp voor PAL weergave

Redactie HiFi.nl | 15 maart 2005 | Sharp

(gezien op het Internet)

Sharp heeft speciaal voor de Europese markt een aantal lcd-televisies voorzien van een nieuwe techniek die beeldweergave optimaliseert voor de PAL-resolutie. PAL/Secam is de beeldstandaard die in Europa wordt gebruikt voor het weergeven van tv-beelden.

Sharp toont de nieuwe techniek in Hal 1 op de CeBIT . De beeldverbetering is duidelijk zichtbaar en een uitkomst voor Nederlandse televisiekijkers, die het vaak toch al moeten doen met een matig kabelsignaal.

Sharp P50 serie
 
In feite komt het er op neer dat de nieuwe `Europese` schermen van Sharp een resolutie aankunnen van 940 x 540 pixels; een resolutie die normaliter niet in lcd- of plasmatelevisies beschikbaar is. De nieuwe schermen van Sharp zijn ondergebracht in de AQUOS P50-serie en bieden standaard ondersteuning voor 540 beeldlijnen.

De nieuwe lijn schermen (de LC-37P50E, LC-32P50E en de LC-26P50E) zal volgens een Sharp-woorvoerder eveneens voorzien worden van een HDMI-ingang, een digitale ingang voor geluid en video.

De schermen zijn voorzien van de HDCP-bescherming, zodat digitale beelden niet meer gekopieerd kunnen worden naar een andere drager. De PAL-schermen kunnen tot slot ook HDTV weergeven, maar niet in de meest optimale resolutie van 1920 x 1080i.


EDITORS' CHOICE