NIEUWSJeM

Twee nieuwe JeM centers

Redactie HiFi.nl | 07 maart 2005 | JeM

(ingezonden mededeling)

De beide centerluidsprekers zijn handgemaakt uit massief Eucalyptushout en gebouwd in dezelfde stijl en naar dezelfde specificaties als de AL-S-4411 en MG-S-4411 vloerstaanders. Dit houdt in dat het geluidsbeeld identiek is.

Hoewel deze combinaties het meest voor de hand liggend zijn, is het ontwerp gebaseerd op volledige compatibiliteit met overige (grotere)
modellen uit de JeM serie. Dit geldt ook voor toekomstige modellen. Vanwege het feit dat de center uitgerust is met twee woofers is een hoge geluidsdruk realiseerbaar.

JeM AL-4411C en MG-4411C

De centers worden  met losse zelfklevende rubberen voetjes geleverd en zijn daardoor zowel staande als liggend toepasbaar.
Met veel zorg is de handgemaakte massieve kast opgebouwd uit ca. 50 Eucalyptushouten delen met een dikte van 26mm. Net als bij de andere JeM modellen dragen de facetten zorg voor een gelijkmatig afstralingspatroon, vrij van interferentie. De kast is uitgerust met interne verstevigingen en een uitstekende demping.

Door toepassing van hoogwaardige drivers, twee 4-inch state-of-the-art bass-mid`s en een tweeter met een uiterst nauwkeurige dome van Aluminium/magnesium legering produceert deze luidsprekers een volwassen weergave met een bijzonder mooie afbeelding.

Ook bijzonder is de diepe basweergave. Iets wat normaal gesproken moeilijk realiseerbaar is met woofers van dit formaat. Het efficiënte lichtmetaal als conusmateriaal en de gloednieuwe optimaal ventilerende korf dragen voor een belangrijk deel bij aan de transparantie van de weergave.

JeM AL-4411C en MG-4411C

Ook het filter is opgebouwd met uitsluitend kwaliteitscomponenten. Polypropyleen condensatoren, metaaloxide weerstanden met lage eigenruis en trillingsvrije in hars gedrenkte spoelen. Het filter is geheel "hardwired"opgebouwd met uitstekend geleidende zilverhoudend soldeer. Dit resulteert in een lage overgangsweerstand tussen de componenten en een transparanter geluidsbeeld.

Bij de MG-4411C zijn de woofers uitgerust met koperen poolkernringen en een koperen fasekegel. Deze ringen voorkomen de opbouw van niet-lineaire magneetvelden in het werkzame gebied van de spreekspoel. Dit reduceert harmonische- en intermodulatie vervorming aanzienlijk. In het bijzonder bij hogere belastingen.

Prijzen:
JeM AL-4411C:  799 euro
JeM AL-4411C: 1099 euro


EDITORS' CHOICE