NIEUWSFocal

iCub:HiFi voor iPod generatie

Redactie HiFi.nl | 04 maart 2005 | Focal

(ingezonden mededeling)

iCub: echte HiFi voor de iPod generatie

Luidsprekerspecialist Focal - Jmlab heeft een nieuw concept ontwikkeld waarbij bezitters van een iPod, HDD speler of mensen die gebruik maken van een WiFi muziekserver, op een eenvoudige manier deze producten het hart kunnen maken van een echt 2.1 HiFi systeem - de iCub geïntegreerde subwoofer.

De audiowereld heeft de afgelopen jaren een enorme verandering doorgemaakt. Het Internet, draadloze netwerken en draagbare MP3 spelers (met een steeds groter wordende opslagcapaciteit) hebben de belangstelling voor muziek weer aangewakkerd, vooral bij de jongere generaties, maar niet de belangstelling voor traditionele HiFi.

Focal iCub

Deze nieuwe gebruikers zien conventionele HiFi als te gecompliceerd, te duur en vooral niet als iets leuks. Hun perceptie van HiFi gaat vaak niet verder dan het aansluiten van een paar computerluidsprekers op een PC die op korte afstand een redelijk geluid geven, maar niet in staat zijn om een “groot” ruimtevullend geluid te creëren met aandacht voor detail, diepte en dynamiek.

iCub biedt deze nieuwe gebruikers de mogelijkheid kennis te maken met echte HiFi, door middel van een product dat aansluit op hun belevingswereld. De iCub is gebaseerd op de recentelijk geïntroduceerde Cub2 subwoofer, en heeft drie geïntegreerde Bash® versterkers met een maximaal vermogen van 400Watt, een hoogwaardige 20 bit DA convertor (ST TDA7535) en meerdere ingangen, inclusief een optische digitale ingang. De iCub schakelt zichzelf in als er een signaal op de ingang wordt aangeboden.

Focal iCub

De iCub is ongelooflijk eenvoudig aan te sluiten en te gebruiken. De luidsprekers kunnen rechtstreeks op de uitgangen van de geïntegreerde stereoversterker aangesloten worden. Naar gelang de afmeting van de aangesloten luidsprekers, kan de versterker, door middel van een speciale schakelaar, ingesteld worden op large of small. Bronnen kunnen aangesloten worden met analoge cinch aansluitingen (RCA) of via de optische digitale ingang. Het volume kan bediend worden met de bijgeleverde afstandbediening.

iCub accepteert alle standaard audio formaten, zoals DVD en CD, of via de analoge of via de digitale ingang. Maar het is ook het ideale systeem om een draagbare Mp3 speler of iPod op aan te sluiten.

Focal iCub

iCub brengt de persoonlijke luisterervaring van een MP3 walkman naar de huiskamer met behoud van de eenvoudige bediening maar met de toegevoegde waarde van een volledig geluidsbeeld en lage vervorming.

Dankzij de digitale optische ingang, en andere unieke mogelijkheden, kan de iCub ook ingezet worden in combinatie met een WiFi aansluiting en een computer om zodoende muziek te kunnen streamen. Ook is het erg eenvoudig om met behulp van meerdere iCub’s een bijzonder multiroom systeem te maken, waarbij iedere iCub bestuurd kan worden vanuit de computer (binnen de limieten van het netwerk, zoals Apple® Airport Express™).

De iCub is een nieuw voorbeeld van Focal’s “The Spirit of Sound” technologie; om de gebruikers van de nieuwe muziekformaten echte HiFi weergave te laten ontdekken.

Alle luidsprekers uit de Sib & Co lijn kunnen uiteraard aangesloten worden op de iCub!

Prijzen:
iCub:  499 euro
Sib:  170 euro per stuk

Importeur:
PV Trade Benelux

Distributeur:

Heijmans Sound & Vision
Website: www.jmlab.nl
E-mail: info@jmlab.nl

 

MERK

EDITORS' CHOICE