NIEUWSCinemaTech

Cinemateq HDMI Switcher 2:1

Redactie HiFi.nl | 04 maart 2005 | CinemaTech

(ingezonden mededeling)

HDTV-Technologie voor een volledig digitale home cinema

München, maart 2005 - Vanaf heden verstrekt cinemateq GmbH & Co. KG de cinemateq HDMI-Switcher voor digitale signaaltransmissie in de home cinema en presentatie sector.

De HDMI-Switcher vult de reeds bestaande range van cinemateq DVI-producten met optische DVI-kabels, DVI-switcher, DVI-distributieversterker en DVI-converter aan. Die werden in het bijzonder geoptimaliseerd voor de implementatie van de “volledig digitale ketting” welke door cinemateq wordt geadviseerd.

Cinemateq HDMI Switcher

De cinemateq HDMI Switcher 2:1 maakt het mogelijk om twee digitale HDMI compatible videobronnen weer te geven met één HDMI geschikte, digitaal weergave-apparaat. Om deze reden is de cinemateq HDMI-switcher voorbestemd voor home cinema gebruik, om b.v. een DVD-speler en SAT-ontvanger weer te geven op één weergave-apparaat in hoge resolutie kwaliteit. HDMI (High Definition Multimedia Interface) heeft, vergeleken met DVI, het voordeel om audiosignalen te transporteren en dus ook te schakelen.

De HDCP compatible HDMI-Switcher van cinemateq kan handmatig worden bediend via IR afstandsbediening of via RS232-control en heeft twee HDMI inputs en één HDMI output.
 
Functies:

  • HDCP compatible en aanbevolen voor AV- Apparatuur (HDTV)
  • HDMI schakeling van digitale video- en audiosignalen
  • Plug and Play installatie
  • Easy Switching: handmatig via afstandsbediening of via RS232
  • Ondersteunt resoluties tot HDTV 1080p en UXGA

Een HDMI Switcher 4:1 is in voorbereiding.

Voor meer informatie over de cinemateq DVI-Link producten,  verwijzen wij u naar www.cinemateq.com


EDITORS' CHOICE