NIEUWSHyperion

Hyperion nu ook in Nederland

Redactie HiFi.nl | 19 februari 2005 | Hyperion

Hyperion, een vrij nieuwe speler op de `High End` audiomarkt, wordt sinds kort ook in Nederland gevoerd door de Belgische importeur Multitrade. Hyperion staat vooral bekend voor zijn luidsprekers, die internationaal al heel wat potten gebroken hebben.

Het bedrijf is opgericht door een team van ingenieurs en audiofielen. De luidsprekers onderscheiden zich van anderen door toepassing van een 2-tal typische `Hyperion` kenmerken...

Hyperion


SVF (Synchro Vibrate Flattop)
 
Dit is een unieke uitvinding die te maken heeft met hoe drivers aangestuurd worden. In tegenstelling tot de normale stofkap, is de SVF een echt geluid producerend item in de driver. Het zorgt voor enorm directe en pure geluidsreproductie, zonder allerhande tussenmateriaal te passeren en voor een minimale vervorming op hoge volumes. Met een ‘Magnetic Fluid Damping System’ maakt SVF de perfecte geluidsprestatie mogelijk.

Hyperion


MFDS (Magnetic Fluid Damping System)
 
Het ‘Magnetic Fluid Damping System’ (M.F.D.S.) is een ander innovatieve toepassing voor Hyperion’s revolutionaire speakerdrivers. Zoals op onderstaande foto te zien is, heeft de `SVF` driver geen ‘spider’ zoals de meeste conventionele units. Hoewel zo’n spider belangrijk wordt geacht om de spoel op zijn plaats te houden en te stabiliseren, is het ook een bron van ongewenste vibraties en kleuring. MFDS vervangt de spider volledig, verhoogt de snelheid van de driver en maakt een enorm pure weergave mogelijk.

Hyperion
 
Hyperion produceert 4 types van luidsprekers, gaande van de HPS-938 tot de HWS 585. De HPS-938 is een vloerstaander en meteen het topmodel van deze fabrikant. Het bestaat uit twee afzonderlijke kabinetten voor het mid/hoog en het laag.
 

Hyperion


EDITORS' CHOICE