NIEUWSB&W

"Denon Link" krijgt goedkeuring SACD

Redactie HiFi.nl | 10 februari 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Denon Electronics, één van ’s werelds eerste producenten van hoge kwaliteits home entertainment producten, kondigt aan dat het handelsmerk Denon Link digital interfaces de goedkeuring heeft gekregen om Super Audio CD (SACD) signalen van Sony en Philips te kunnen verwerken, met de nieuwe en komende SACD 2.0 specificatie.

Sony en Philips zullen een update brengen voor de SACD 1.3 specificatie, welke de Denon Link digital interface toelaat. De acceptatie en ondersteuning van Denon Link door Sony en Philips markeert en belangrijke stap voorwaarts in het streven naar het leveren van de beste digitale audio entertainment voor consumenten op een zo gemakkelijk en elegant mogelijke manier. Producten die afgestemd zijn op deze update zullen zeer binnenkort verschijnen. Denon heeft gezocht naar goedkeuring van het DVD Forum in 2003 voor het verwerken van DVD-Audio signalen, en heeft deze goedkeuring ook gekregen.

Denon AVR3805

Met de goedkeuring van de SACD specificatie is de weg vrij voor Denon Link om een high-resolution en multi-channel digital verbinding te leveren voor alle digitale audio signalen. Denk hierbij aan SACD, DVD-Audio, DVD-Video, maar ook aan lineair PCM, packed PCM, Dobly Digital, DTS en MP3 digital audio data.

Naast dat zij één van de eersten zijn met een SACD goedkeuring,  is Denon altijd al een sterke supporter geweest van het high-performance digital audio format sinds het ontstaan ervan. Denon was zelfs de eerste content provider die een dual layer “hybrid” titel uitbracht in 1999.

Vertaling: GerJan van der Kamp

MERK

EDITORS' CHOICE