NIEUWS

Canton introduceert Vento serie

Redactie HiFi.nl | 24 januari 2005 |

(ingezonden mededeling)

Canton introduceert in het topsegment een nieuwe luidsprekerserie uit: de Vento-serie. Deze Vento-serie wordt gekenmerkt door de geslaagde combinatie van innovatieve luidsprekertechnologie en een perfecte, vakkundige afwerkingskwaliteit.

Canton Vento

De VENTO-serie is een geheel nieuwe ontwikkeling. Een nieuwe vorm en constructie van de kast, samen met de nieuw ontwikkelde woofers en tweeters zorgen weer voor een waar meesterstuk uit het huis Canton.

De in de Canton-laboratoria nieuw ontwikkelde hoge- en middentonen systemen onthullen op een speelse wijze de fijnste nuances in de muziek. Om precies te zijn: de aluminium hogetonen luidspreker is gebaseerd op de Reference technologie van Canton. Speciaal voor breedband audioformaten als DVD-audio en SACD wordt een uitgebreid frequentiebereik tot 40.000 Hz gerealiseerd. De met behulp van de computer geoptimaliseerde frontplaat verbetert niet alleen het afstraalgedrag maar ook het rendement, omdat nu een kleinere uitslag nodig is.

Canton Vento

De aluminium middentonen luidspreker is geheel opnieuw ontwikkeld en beschikt over een soepele, sinusvormige expansierand, die een duidelijk toegenomen lineaire uitslag van de luidsprekerconus tot gevolg heeft bij een lagere resonantie. En door de verbeterde zijdelingse stabiliteit worden meteen ongewenste tuimelneigingen van het membraan vermeden, waardoor de technisch ideale, perfecte trechtervormige beweging veel dichterbij komt. Dit levert rechtstreeks een aantal akoestische voordelen op, zoals een gereduceerde vervorming en een hogere maximale geluidsdruk.

Canton Vento

De luidsprekerbehuizing heeft naar achteren toe licht rondlopende zijwanden. Anders dan bij de meeste andere luidsprekerbouwers (verticaal inzagen van de kast en dan buigen en lijmen) worden deze panelen laag voor laag (6 lagen) voorgevormd verlijmd, waardoor een uiterst rigide constructie ontstaat. Storende systeemresonanties worden effectief onderdrukt, waardoor de weergave als zeer natuurgetrouw wordt beoordeeld. Bovendien geeft deze vorm de luidspreker een sierlijk en chic uiterlijk. De hoogwaardige lak (zilver) of  echthout fineer (kersen) waarmee deze kasten zijn afgewerkt, vormt de perfecte finish voor deze opzienbarende luidsprekerserie.

De Vento-serie bestaat uit:
Vento 802, monitor luidspreker 479 euro per stuk
Vento 807 DC, vloerstaande luidspreker 849 euro per stuk
Vento 809 DC, vloerstaande luidspreker 1149 euro per stuk
Vento 805 CM, center luidspreker 599 euro per stuk
LS 800, luidsprekerstandaard voor 802 en 805 CM 149 euro per stuk


EDITORS' CHOICE