NIEUWSMonster

Monster A/V SCART Control Center

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2005 | Monster

(ingezonden mededeling)

MONSTER® introduceert A/V SCART Control Center®

In het tijdperk van de digitale HDMI en DVI kabels komt ’s werelds oudste A/V kabelmerk Monster met een tweetal schakelsystemen ten behoeve van de inmiddels meer dan 20 jaar oude SCART: het Video 3 SCART Control Center en de Video 2 A/V SCART Director.

Beide apparaten zullen het grote gapende gat in de markt van hoogwaardige SCART schakelsystemen gaan invullen. Met name mensen in het bezit van een plasma of lcd televisie missen de nodige SCART aansluitingen achter op hun nieuwe (platte) televisie, terwijl er vaak genoeg apparaten in huis zijn welke met SCART kunnen worden aangesloten. Daarnaast is er ook een esthetische overweging: wilt u kabelspaghetti aan de onderkant van uw flatscreen of juist één enkele kabel (al dan niet weggewerkt) die op het Monster SCART Control Center wordt aangesloten?

Monster A/V SCART Control Center

Het topmodel Monster Video 3 SCART Control Center is een actieve schakelunit met vijf ingangen (4x SCART, 1x S-Video/Composite/Audio) en één SCART uitgang plus een losse audio cinch uitgang ten behoeve van home theater applicaties. Alle ingangen en uitgangen zijn elektronisch gebufferd, dat wil zeggen dat de apparaten elkaar onderling niet beïnvloeden wat betreft beeld en geluidskwaliteit, ook als ze aangesloten zijn met langere SCART kabels. Monster SmartSCART™ signaaldetectie schakelt automatisch over naar het laatst ingeschakelde apparaat. Niet alleen kunt u de ingang kiezen, ook de opname uitgang is per toestel in te stellen, waarmee het Monster Video 3 SCART Control Center een zeer veelzijdig schakelsysteem is.

Monster A/V SCART Control Center

Een uitstekend argument is de viervoudige ondersteuning van RGB signalen: vanaf nu kunt u zowel uw DVD speler als uw Satelliet decoder als uw game console als uw DVB ontvanger in de meest optimale RGB kwaliteit bekijken zonder gehannes aan de achterkant van de televisie of menu instellingen. Het Monster Video 3 SCART Control Center wordt bovendien geleverd inclusief een afstandbediening voor alle functies, u hoeft uw stoel niet meer uit!

Het Monster Video 3 SCART Control Center heeft een verkoopprijs van 149,95 euro en is verkrijgbaar bij de officiële Monster dealers.


EDITORS' CHOICE