NIEUWSB&W

DTS neemt beeldspecialist LDI over


Redactie HiFi.nl | 18 januari 2005 | B&W

DTS (Digital Theater Systems, Inc.) kondigde vandaag aan dat het Lowry Digital Images (LDI) heeft overgenomen, een privaat bedrijf en leider in beeldrestauratie en verbetering. Deze transactie verbreedt het werkgebied van DTS met beeldtechnologie en service, die zorgen voor nieuwe ontwikkelingen voor en levering in zowel de  theaters als op de gebruikersmarkt.

De in Burbank, Californië gesitueerde technologisch ontwerper en service provider LDI, is een leider in het restaureren en verbeteren van bewegende beelden. LDI maakt gebruik van geavanceerd image processing algoritmes, welke ontwikkeld zijn om de kwaliteit en resolutie van beeldmateriaal te verbeteren. De oprichter van LDI, John Lowry, is een specialist op het gebied van bewegende beelden. Hij behaalde zijn eerste successen met zijn werk met de beelden van de Apollo 16 en 17 in de jaren ‘70. LDI heeft meer dan 100 van ’s werelds beroemdste films bewerkt voor televisie, DVD, 35 mm film en IMAX.

DTS kan nu zijn rol als essentiële technologische provider van hoge kwaliteit audio en video entertainment verhogen. Het DTS merk, diens belangrijke positie in de theater- en gebruikersmarkten en de wereldwijde infrastructuur zullen de LDI services naar zeer veel gebruikers kunnen brengen.

DTS betaalde $11.0 miljoen om alle LDI aandelen over te kunnen nemen. DTS zal 857,000 aandelen aanbieden aan voormalige LDI aandeelhouders. Van LDI wordt verwacht dat ze $10 miljoen inkomsten zal leveren en bij zal dragen aan een verhoging van de winst in 2005. “Het verwerven van Lowry Digital Images representeert het streven van DTS om een zo breed mogelijk pakket van de beste entertainment technologieën en services aan te kunnen bieden,” zegt John Kirchner, President en CEO van DTS. “Met deze uitbreiding zal DTS voorop lopen in de snel groeiende industrie van high definition geluid en beeld.” “Er is een onafscheidelijke verbinding tussen LDI en DTS. We leveren aan dezelfde klantengroep, we wensen beiden de beste entertainment ervaring te leveren en we herkennen beiden het nut van het blijven ontwikkelen van telkens betere kwaliteit. Met deze transactie zal we dan ook beiden de lat hoger kunnen leggen. “

vertaling: GerJan van de Kamp

MERK

EDITORS' CHOICE