NIEUWSJVC

JVC 3 in 1 recorder


Redactie HiFi.nl | 02 januari 2005 | JVC

(ingezonden mededeling)


Wat doe je met al die VHS tapes nu de DVD-recorder daadwerkelijk is doorgebroken? Overzetten naar Harddisk,  hierna ‘knippen’ en daarna branden op DVD.

JVC DR-MX1

Gemak dient de mens en na ruim 25 jaar VHS ook een tikje nostalgie. Voor het eerst een VHS-, Harddisk- en DVD-recorder gebroederlijk onder een kap. Het DVD-workstation slaat een brug van het verleden naar het heden.

Ruim 25 Jaar nadat JVC de eerste VHS-recorder introduceerde (1978) is het tijd voor een combinatie van deze tijd. Als vervanger voor VHS zijn de dvd- en dvd- & harddiskrecorder combinatie ideaal maar voor het afspelen, overzetten en inkorten van bestaande VHS banden is de combinatie van een dvd- & harddisk- & VHS-recorder onder een kap de ultieme wens. Als VHS-uitvinder onderkende JVC deze gedachte en ontwikkelde hiertoe de VHS-vriendelijke DR-MX1. Deze verenigt een dvd- & 160Gb harddisk- & vhs recorder in een enkele behuizing. Overzetten van het verleden (VHS), inkorten via de harddisk en branden naar het heden (DVD) is een fluitje van een cent. Het gelijktijdig opnemen van twee verschillende programma’s is ook mogelijk. Tot 300 uur kan er worden opgenomen. Voor digitale camcorder bezitters is er de DR-DX7. Hierbij kan, in plaats van VHS, de digitale mini-dv tape worden gebruikt. De harddisk van de DR-MX1 heeft een capaciteit van 160Gb. De DR-DX7 heeft met 250Gb de grootste capaciteit, toegespitst op de bij dv-camcorders toegepaste DV-stream (25Mbps) technologie. Ook te gebruiken voor marathon tv-kijkers die tot 473 uur willen terugkijken.

Adviesprijs:
DR-MX1 (Vanaf eind december) : 1199 euro (dvd & 160Gb HDD & VHS + 2 tuners) 
DR-DX7 (Vanaf februari 2005)   :  1499 euro (dvd & 250Gb HDD & DV)

 

EDITORS' CHOICE