NIEUWS

Thomson Lyra MP3

Redactie HiFi.nl | 06 december 2004

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, 1 december 2004 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica, zoals televisie-, video-, en audio-apparatuur en mede-uitvinder van de wereldwijde standaard MP3 en MP3Pro, brengt een nieuwe serie digitale audiospelers uit op de Nederlandse markt.

De Thomson Lyra digitale audiospelers hebben een capaciteit van 512 MB (de PDP2345), 256 MB (de PDP2335) en 128 MB (de PDP2325) en zijn de eerste Thomson Lyra MP3 spelers met flashgeheugen die beschikken over een FM opnamefunctie. Hiermee kan muziek uit de ether eenvoudig in MP3 formaat worden opgeslagen. Bij de spelers kan de gebruiker bovendien maar liefst 10
FM-zenders vastleggen, zodat deze zenders met één druk op de knop kunnen worden opgeroepen. De zeven verschillende afspeelmodi zorgen er voor dat het geluid op de specifieke smaak van de gebruiker afgestemd kan worden.

Thomson Lyra

De kleine audiospelers wegen slechts 43 gram (zonder batterijen), zijn voorzien van een snelle USB 2.0 aansluiting en kunnen zowel MP3, MP3Pro als WMA afspelen. Het aparte slot voor multimediakaarten zorgt voor een onbeperkte geheugencapaciteit. Bovendien zijn de audiospelers geschikt voor het veilig downloaden van muziek van WMA-compatibele diensten die DRM ondersteunen (Digital Rights Management).

Thomson Lyra

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • De PDP 2325 en PDP 2335 zijn per direct verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, MediaMarkt en E.P. Deze spelers hebben een adviesprijs van respectievelijk 129 euro en 149 euro inclusief BTW.
  • De PDP2345 komt begin 2005 op de markt voor een adviesprijs van 189 euro.

De modellen zijn standaard voorzien van een pakket accessoires, inclusief sportieve armband en e.clipz(tm) -clip-on-hoofdtelefoon.

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE