NIEUWSB&W

Radar Love- All Time Nederpop Classic

Redactie HiFi.nl | 30 november 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

Nederlandse popmuzikanten kiezen "Radar Love" van Golden Earring tot All Time Nederpop Classic in Aloha; People en Music.

Eindhoven/Amsterdam, 30 november 2004 - Aloha: People & Music, het nieuwe Nederlandse muziekblad dat vandaag in Amsterdam aan de pers wordt gepresenteerd, publiceert De Perfecte Popsong Top 20.

Aan de toppers van de Nederlandse muzikantenwereld werd gevraagd welke popsongs uit binnen- en buitenland de absolute perfectie benaderen. De Top 20 die daaruit voortkwam bevat opmerkelijke namen.

Zo bevat de lijst classics die, zou de lijst door het brede publiek zijn gekozen, wat minder prominent naar voren zouden zijn gekomen: There’s A Light That Never Goes Out van The Smiths, Fairytale Of New York van The Pogues & Kirsty MacColl en David Bowie’s Ashes To Ashes bijvoorbeeld.

De TOP 3 ziet er als volgt uit:
1       God Only Knows              - The Beach Boys
2       Hey Jude                           - The Beatles
3       Like A Rolling Stone          - Bob Dylan

De enige Nederlandse productie die de Top 20 wist te behalen is Radar Love van Golden Earring. Radar Love is daarmee de Nr.1 All Time Nederpop Classic naar de mening van het Nederlandse Muzikantengilde.

Vanwege die verkiezing wordt het eerste exemplaar van Aloha: People & Music vanavond om 20.30 bij Club Winston aan de Warmoesstraat in Amsterdam uitgereikt aan Barry Hay, frontman van Golden Earring en medecomponist van Radar Love.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE