NIEUWSB&W

December Cadeaumaand

Redactie HiFi.nl | 29 november 2004 | B&W

Heeft u ook ieder jaar weer moeite met het verzinnen van leuke en nuttige cadeaus? Het hele jaar door weten we wat we graag zouden willen hebben, maar als de vraag dan in november aan ons gesteld wordt, dan schijnen we ineens een black-out te hebben. Om u te helpen hebben we daarom een aantal cadeautips op een rijtje gezet. Er zit ongetwijfeld ook iets voor u tussen.

 

Densen Demagic Demagnetiseer Disc #17858 (12 euro)

GeschenkenZeer goed werkende demagnetiseer CD. Misschien wel de best werkende en tevens goedkoopste audiofiele accesoire die u ooit zult kopen.

Klik hier voor de recensie van de demagnetiseer CD in Stereophile

Meer informatie op High Fidelity Discs; Densen DeMagic

 

Waterpas Kunststof ( AC 001 ) #17781 (13 euro)

GeschenkenZet uw apparatuur waterpas. Geslepen en op een referentieplaat gecalibreerd.
Kunststof versie.

Meer informatie op High Fidelity Discs; Waterpas Kunststof

 

Diana Krall - Live at the Montréal Jazz Festival ( DVD ) #18486 (24,50 euro)

GeschenkenU wilt dit jaar al hebben waarmee volgend jaar tijdens de VAD show gedemonstreerd zal worden? De nieuwe Krall DVD heeft alles in zich om een klassieker te worden.

Op 29 juni 2004 gaf Grammy-winnaar Diana Krall een spectaculair optreden op de openingsavond van het 25ste Montreal Jazz Festival. Deze prachtige met 14 camera`s opgenomen DVD is gemixed in 5.1 en 2.0 Dolby Surround.

Meer informatie op High Fidelity Discs; Diana Krall- Live at Montréal

 

Sound Improvement Disc SID Model 15 #18081/#18080 (25 euro)

GeschenkenAls je een CD tegen het licht houdt zie je dat de print aan de zijde van het label zichtbaar is vanaf de zijde die door de laser gelezen wordt. Dit heeft tot gevolg dat het licht van de laser met een gevarieerde intensiteit gelezen wordt. De SID zorgt ervoor dat deze reflecties verwijderd worden waardoor de speler minder fouten hoeft te corrigeren, wat een natuurlijker geluidsbeeld opleverd.

Er bestaan twee versies van de Sound Improvement Disc:

Versie 14; deze versie is alleen geschikt voor spelers met Philips en Sony type transport.

Versie 15; deze versie is alleen geschikt voor spelers met Pioneer type transport. + Meridian 506 & 508, B&O, C.E.C., Theta Jade, Theta Miles, Theta David, Spectral SDR 1000 L, Jadis JP 1, Einstein The Last Record Player, Berendsen CD 1, Rega.

Bij twijfel, mail ons!
Niet te gebruiken in PC`s, portable cd-spelers, cd-spelers met magazijn, cd-spelers in auto`s

Meer informatie op High Fidelity Discs; Sound Improvement Disc

 

Home Theater for Everyone (Second Editon) ( boek ) #16158 (28,40 euro)

GeschenkenHet eerste boek dat u alles leerst wat u moet weten over het kopen en genieten van home entertainment systemen!

Dit boek helpt u:

 • uw televisie om te toveren tot een home theater
 • de beste componenten te kopen binnen uw budget
 • uw home theater aan te sluiten en optimaal in te stellen
 • te voorkomen dat u achterhaalde componenten koopt.

In 9 hoofdstukken wordt veel informatie gegeven. In zeer goed begrijpbaar Engels worden zowel de eenvoudige basisbeginselen als de meer complexe technische zaken zaken helder besproken.

U profiteert van de jarenlange kennis en expertise die Robert Harley heeft opgedaan. Hiermee bespaart u uzelf tijd en ergernis.

Meer informatie op High Fidelity Discs; Home Theater for Everyone

 

Clearaudio Platenspeler Carekit "Starter" #18162 (37 euro)

GeschenkenDe carekit Starter bevat de volgende producten: Lagervet, Polijstpasta, Acrylreinigingsmiddel en een Microvezelreinigingsdoek.

Meer informatie op High Fidelity Discs;  Clearaudio Starter KitCheckpoint Audio (boek) #16138 (39 euro)

GeschenkenCheckpoint Audio is een uniek project, geleid door Eelco Grimm, dat bestaat uit een boek en twee cd`s. Hiermee heeft zowel de professionele audiotechnicus als de gedreven amateur een set in handen waarmee in een groot aantal gevallen de geluidsinstallatie kan worden opgesteld en afgesteld.

Eelco Grimm was negen jaar technisch redacteur en hoofdredacteur van het vakblad ProAudio+Visie. Daarnaast publiceerde hij in Hifi Video Test. Tegenwoordig heeft hij een eigen geluidsregistratiebedrijf en geeft hij part time les aan de Hogeschool voor de Kunsten, faculteit Kunst, Media & Technologie.

In zijn journalistentijd verzamelde hij veel kennis over het inregelen, testen en beoordelen van een breed scala aan geluidsapparatuur. Kennis die hij graag wilde vastleggen om te kunnen doorgeven aan de volgende generatie audiomensen. Vier jaar deed hij er over om Checkpoint Audio te creëren, waarbij hij de hulp inriep van audiospecialisten van over de hele wereld. Bij Checkpoint Audio worden twee cd’s geleverd met de meest complete verzameling test en geluidsfragmenten ooit.

De eerste cd is bedoeld voor gehoormatige beoordelingen en bevat signalen voor:

 • Opstellen van luidsprekers
 • Afregelen van referentieniveaus
 • Beoordelen van akoestiek
 • Uitgekiende muziek- en geluidsfragmenten
 • Hoortest

De tweede cd bevat een unieke verzameling meetsignalen voor:

 • Beoordeling digitale resolutie, ook tijdens een productie
 • Testen van meetinstrumenten
 • Meten aan alle denkbare analoge en digitale audioapparatuur
 • Afregelen van analoge bandrecorders
 • En nog veel meer... `

Meer informatie op High Fidelity Discs;  Checkpoint Audio

 

The Complete Guide to High-End Audio Third Edition ( boek ) #17933 (42,50 euro)

GeschenkenThe Complete Guide to High-End Audio van Robert Harley (hoofdredacteur van The Absolute Sound en The Perfect Vision) is een boek dat u op weg helpt om een nóg betere luisteraar en koper te worden van high fidelity. Deze gids assisteert u op een duidelijke wijze bij het optimaliseren van uw geluidsapparatuur en dat op een zo voordelig mogelijke manier! Het boek is zeer gemakkelijk leesbaar en kent bij ieder onderwerp een opbouw van makkelijk naar moeilijk. Simpelweg het meest complete boek over audio dat bestaat.

Met dit boek zult u:

 • ontdekken hoe het beste geluid te krijgen
 • hoe de zwakke plek in uw systeem te achterhalen 
 • kunnen bepalen hoe u uw systeem het beste kunt opwaarderen
 • leren uw set maximaal te installeren
 • tips & trucs leren hoe uw systeem maximaal te tweaken om zo het maximale resultaat uit uw set te halen.
 • leren hoe reviews te lezen

Maar het allerbelangrijkste is dat u door het lezen van dit boek een betere luisteraar wordt: dit boek zorgt ervoor dat het luisteren naar HiFi gewoon veel meer plezier geeft.

De 15 hoofdstukken en vier appendices beslaan in zeer begrijpbaar engels alles van de echte basiszaken tot de technische aangelegenheden.

U profiteert van de jarenlange kennis en expertise die Robert Harley heeft opgedaan. Hiermee bespaart u uzelf tijd en ergernis.

Kennis over HiFi en hoe te kopen en luisteren is vele malen belangrijker dan geld. Want juist door deze kennis zult u voor veel minder geld een veel beter systeem kunnen kopen en hier ook optimaal van kunnen genieten.

Meer informatie op High Fidelity Discs;  High End Audio

 

Master Base #16984 (46 euro)

GeschenkenMaster Base is een harde, 1 cm dikke plaat om luidsprekers, versterker of cd-speler op te zetten met de bedoeling het apparaat min of meer zwevend te plaatsen.

Een "zwevende" plaatsing heeft als voordeel dat het hifi-component zijn eventuele kasttrillingen niet doorgeeft aan de omgeving (vloer, tafel) en ook geen trillingen via direct kontact terugkrijgt. Kleuring door ongewenste trillingen wordt op deze manier vermeden.

Dat uit zich in de volgende verbeteringen:

 • meer rust in het hoog
 • meer controle in het laag, het laag wordt strakker
 • meer lucht rondom de instrumenten en stemmen
 • een betere definitie
 • exactere plaatsing van de instrumenten, het stereobeeld is beter gedefinieerd

Master Base heeft een honingraatstructuur van aluminium cellen met een genopte boven- en onderlaag van een epoxy en kevlar combinatie (sandwichconstructie). De bovenlaag werkt als een soort membraan, het genopte profiel vergroot het werkende oppervlak en de honingraten verhinderen de transmissie en reflectie van de trillingen.

De Master Base is effectief over een groot frequentiegebied ( ong. 20 Hz tot 15 kHz).

Er worden 4 stuks (van 4 x 4 cm) in 1 zakje geleverd. Met 1 zakje kunt u dus 1 component volledig voorzien van Master Base.

Meer informatie op High Fidelity Discs;  Master Base

 

GeschenkenComputer Aided Room Acoustics – Cara 2.2 Plus PowerPack #18134  (69 euro)

Het Cara softwarepakket is een uniek hulpmiddel voor het optimaliseren van luidsprekeropstellingen en akoestische eigenschappen van luisterruimtes. In het computerprogramma voert u de afmetingen en de aard van de inrichting van de ruimte in. Het programma slaat aan het rekenen en bepaalt de beste opstelling voor uw type luidsprekers. De toepassingen zijn legio. U kunt b.v. ook de gevolgen van (akoestische) aanpassingen in ruimtes laten doorrekenen. Het programma kan dat illustreren met grafieken van o.a. frequentieverloop, staande golven, kleuring, geluidsdrukken, nagalmtijden en nog veel meer. Met de ‘Auralisation’ kan een vergelijk worden gemaakt maken tussen een ‘neutrale versie’ van een muziekstuk en de weergave in uw ruimte. Deze nieuwste versie (2.2 Plus) van het Cara-systeem is uitgebreid met een training CD-Rom en een audio-TestCD. Het pakket bestaat dus uit 2 CD-Roms en 1 gewone CD.

Het pakket was Hi-Fi Choice Product of the Year 2002 en Stereophile Product of the Year 2001!

Meer informatie op High Fidelity Discs;  Cara 2.2 Plus

MERK

EDITORS' CHOICE