NIEUWSDenon

Nieuwe Denon top DVD-speler

Redactie HiFi.nl | 19 november 2004 | Denon

Denon kondigde onlangs de DVD-A1XV aan, die vooral vanwege zijn ingebouwde scaler zeer interessant genoemd mag worden. Hij bevat namelijk de eerst aan een $60.000 scaler voorbehouden technology van Teranex, die afkomstig is uit de laboratoria van de vliegtuigbouwer Lockheed-Martin, daarna zijn weg vond in professionele digitale videobewerking (o.a. wordt er in Hollywood standard definition materiaal mee omgezet naar high definition en remastering mee gedaan, zoals bij films als de Star Wars Trilogy) en nu wordt ingezet in consumentenelektronica, zoals deze Denon DVD-A1XV.

Denon DVD-A1XV
 
De `HQV by Teranex` video processing zorgt in de THX-Ultra gecertificeerde speler voor het beste beeld van alle verkrijgbare DVD-spelers, voor een toch niet exorbitant hoge prijs. Andere functies van de DVD-A1XV zijn compatibiliteit met DVD-Audio en SA-CD en flink wat uitgangen: HDMI, DVI, FireWire, Denon Link 3, progressive component, composiet, S-Video en RGB Scart.
 
De A1XV weegt ruim 18 kg en heeft een massieve high-end audiofiele constructie: een multi-laags behuizing, een metalen front en zijpanelen, interne koperconstructie, een gesinterd aluminium transport en organische anti-vibratie coatings. De speler is tevens uitgerust met meerdere individueel gescheiden voedingen voor analoog, digitaal en video, die fysiek van elkaar gescheiden zijn.
 
 
Meer informatie over `HQV by Teranex` via de volgende link: www.hqv.com

MERK

EDITORS' CHOICE