NIEUWSSony

Drie nieuwe Sony LCD/Plasma modellen


Redactie HiFi.nl | 08 november 2004 | Sony

(ingezonden mededeling)

Nieuwe modellen bieden de consument meer keus en combineren een verbluffende beeldkwaliteit met het beroemde Sony-design

Om in te spelen op de toenemende vraag naar de superieure beeldkwaliteit van de nieuwe generatie ultraslanke plasma- en LCD-televisies, heeft Sony zijn assortiment designtelevisies met hoge resolutie uitgebreid.

Als aanvulling op zijn LCD (Liquid Crystal Display) en plasma TV-series, die tot de populairste op de markt behoren, komt Sony met drie nieuwe modellen die een toonaangevende beeldkwaliteit combineren met een opvallend design.

Sony KE-P37M1

De nieuwe modellen weerspiegelen de leidende rol van Sony op het gebied van productdesign en de implementatie van hoogwaardige technologieën. De nieuwe KE-P37M1 heeft een 37-inch beeldscherm en combineert de plasmatechnologie met Sony`s  WEGA engine- en PAL Progressive-functionaliteit voor een sublieme 16:9-breedbeeldweergave met VGA-resolutie. Samen met de geavanceerde Dolby Virtual en BBE digitale geluidsverwerking staan deze technologieën garant voor een geheel nieuwe kijk- en luisterervaring. De nieuwe 30-inch KLV-30HR3 en 27-inch KLV-27HR3 vormen een strategische mijlpaal in de ontwikkeling van Sony LCD TV. Deze met VESA compatibele modellen combineren een superieure breedbeeldweergave van XGA-kwaliteit met een grote kijkhoek (tot 170 graden) en een compact, lichtgewicht design dat zowel vrijstaand als hangend aan de wand een lust voor het oog is. Dankzij geavanceerde functies zoals Picture Freeze en een geïntegreerde voeding zijn deze toestellen ideaal voor gebruik in uiteenlopende ruimtes zoals de keuken, het kantoor of de slaapkamer.

Alle drie modellen zijn voorzien van het PAL 3D-kamfilter van Sony wat zorgt voor een uitmuntende beeldweergave. Met zijn 1280 x 768 XGA-resolutie over de volledige breedte van het scherm vertegenwoordigt de KLV-30HR3 het beste wat in de 30-inch categorie verkrijgbaar is.

Sony LCD en Plasma


Fantastisch uiterlijk, verbluffende beelden

Een van de geheimen achter de ontwerpsuccessen van Sony is de combinatie van vorm en functionaliteit. Deze nieuwe televisies, die zowel in zwart als in zilver leverbaar zijn, bieden een elegantie en raffinement die voorheen waren voorbehouden aan veel duurdere modellen. Met hun profiel van slechts 116 mm (KE-P37M1) of 119 mm (KLV-30HR3/KLV-27HR3) vormen deze toestellen een welkome aanvulling op zelfs het meest stijlvolle interieur. Alle drie televisies zijn voorzien van twee luidsprekers van 10 watt die onopvallend zijn geïntegreerd onder het beeldscherm voor een optimale combinatie van stijl en geluidskwaliteit. Dankzij hun audio-uitgang kunnen de televisies ook probleemloos worden geïntegreerd in een bestaand home-entertainmentsysteem. De KE-P37M1 is voorzien van audio-uitgangen voor directe aansluiting op home-theatresystemen van Sony, waardoor de gebruiker de kracht en het realisme van 5.1 surroundgeluid via het systeem kan ervaren.

Ondanks hun slanke contouren en de ergonomische plaatsing van de knoppen en ingangen zijn deze nieuwe televisies bijzonder compleet uitgerust, waardoor ze uitstekend kunnen worden gecombineerd met bestaande Sony AV-installaties. Hun integratiemogelijkheden worden onderstreept door een breed scala aan aansluitmogelijkheden waaronder tuner, Scart (x3), component video/audio, S-video en composite audio/video.

Consumenten indicatieprijzen:
KE-P37M1:   3499 euro
KLV-30HR3: 2699 euro
KLV-27HR3: 1999 euro

EDITORS' CHOICE