NIEUWSB&W

Huren DVD schadelijk voor speler

Redactie HiFi.nl | 02 november 2004 | B&W

(gezien op het internet)

Zaterdag, 30 oktober 2004 - De diefstalbeveiliging op veel huur-dvd`s kan de dvd-speler beschadigen. Dit komt door foutieve plaatsing van de beveiliging op de schijfjes. 
 
Xavian recensieDit blijkt uit onderzoek van het Belgische internetblad DiskIdee dat voor deze test de proef op de som heeft genomen met enkele huur-dvd`s uit de lokale bibliotheek.

Hoewel winkeliers hun dvd`s op meerdere manieren kunnen beschermen, wordt een zogenoemd merkteken steeds vaker gebruikt.

Hierbij kan de dvd in het hoesje blijven en wordt deze voorzien van een ronde transparante laag folie. In deze folielaag zitten twee metalen stripjes verwerkt. Deze beveiligingslaag wordt vaak echter niet al te secuur aangebracht, aldus DiskIdee.

Dit heeft weer invloed op de zogenoemde centrifugale krachten die vrijkomen bij het afspelen van een dvd. Doordat het schijfje uit balans is, ontstaat er onevenredig veel druk op de as in de speler. "Wees maar zeker, vroeg of laat wordt ook jouw speler door die centrifugaalkracht geveld", waarschuwen de onderzoekers.
 

MERK

EDITORS' CHOICE