NIEUWSB&W

MP3 kost werkgever geld


Redactie HiFi.nl | 28 oktober 2004 | B&W

(gezien op het internet)

Woensdag, 27 oktober 2004 - Mensen die op hun werk mp3`tjes en filmpjes downloaden, jagen hun werkgever op kosten. Vooral door de komst van iPod-achtige apparaten. 
 
Samsung Photo Yepp MP3 speler2Australische bedrijven zijn op jaarbasis zo`n zestig miljoen Australische dollar (ruim 36 miljoen euro) kwijt als gevolg van het downloaden van mp3`s en filmpjes door werknemers. Dit blijkt uit een studie van Exinda op basis van gegevens van het Australische CBS en een van de grootste isp`s.

Per dag worden er down under zo`n miljoen mp3`tjes op de werkvloer gedownload, aldus Exinda. Deze bestanden worden vervolgens op een draagbare speler gezet. "Pas op voor de werknemer die naar zijn werk komt met een mp3-speler", zo stelt Exinda-directeur Con Nikolouzakis. "Dergelijke apparaten kunnen meer dan 40 GB aan muziek, films en programma`s opslaan. Dat kan fnuikend zijn voor de prestaties van je netwerk."

Nikolouzakis raadt bedrijven aan om beter in de gaten te houden wat er allemaal op de netwerken gebeurt. En uiteraard kan Exinda daarbij helpen.
 

 

 


 

MERK

EDITORS' CHOICE