NIEUWSPioneer

Pioneer " High End" AV receiver

Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2004 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Pioneer lanceert zijn kwaliteitsvolle A/V-receiver, de VSX-AX5Ai-S, met Advanced MCACC, AIR Studios Sound Tuning, SACD Direct, Universal Video Converter, Dolby Pro Logic llx, 7-kanaals Advanced Direct Energy MOSFET en THX Select-certificatie.

Pioneer VSX AX5Ai-S

De VSX-AX5Ai-S is de ideale keuze voor de home-entertainment liefhebber die een uiterst geavanceerde en gesofisticeerde uitbreiding van zijn A/V-systemen wenst. Intuïtieve functies zoals de Stream Direct Mode detecteren automatisch het soort bronsignaal, zodat de gebruiker altijd de juiste luisterstand krijgt, ongeacht of hij naar zijn favoriete cd luistert of naar een actievolle DVD of de tv kijkt.

Bovendien kan de gebruiker met de geavanceerde versie van de bekroonde MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System) van Pioneer zijn systeem heel eenvoudig en met één druk op een toets fijn afregelen zoals een echte geluidsprofessional.

AIR Studios Sound Tuning en THX Select-certificatie bieden extra mogelijkheden om met de VSX-AX5Ai-S te genieten van een uiterste getrouwe geluidsweergave. De universele videoconverter waarborgt veelzijdige aansluitmogelijkheden, terwijl het gebruikscomfort wordt verbeterd met een nieuwe, geavanceerde LCD-voorinstelling en een afstandsbediening met leerfunctie. Gebruik in verschillende kamers en met verschillende bronnen is eveneens mogelijk.
 
Philippe Coppens, Manager Technology & Product InfoManagement bij Pioneer Europe NV, vertelt hierover: "De VSX-AX5Ai-S is een uitbreiding van topklasse voor elk home-entertainment systeem. Door de grote gebruiksvriendelijkheid kan iedereen zijn woning omtoveren tot een geavanceerd entertainment-centrum."

Apparatuur van hoge kwaliteit
De VSX-AX5Ai-S is samengesteld uit componenten van de hoogste kwaliteit, gecombineerd met toptechnologie van Pioneer, zoals :

  • 7-kanaals Advanced Direct Energy MOSFET - geeft een zeer efficiënte topgeluidskwaliteit met 100 watt
    (DIN) gelijkmatig versterkt vermogen, voor een consequente geluidskwaliteit.
  • Advanced Digital Processing - ondersteunt alle bekende surround-geluidsformaten, zoals Dolby Pro Logic llx, DTS 96/24, DTS ES, DTS NEO:6 en THX Surround EX, en verzekert de allerhoogste getrouwheid in de geluidsweergave.
  • Advanced Resolution Digital Audio Interface (i.LINK) - ondersteunt de digitale audio-overdracht van alle bekende gecomprimeerde en ongecomprimeerde formaten, zoals DVD-Audio en SACD, en maakt gebruik van PQLS (Precision Quartz Lock System) om de audiogetrouwheid te waarborgen, die anders verloren kan gaan tijdens de digitaal-naar-analoog omzetting.
  • Advanced  Direct Construction  - vermindert de signaalinterferentie nog  meer en verkort ook de signaalbaan. Elke kring is gescheiden - zodat een directere en extreem zuivere signaalbaan ontstaat - met een open en fris geluid als resultaat.
  • TAOC gietijzeren isolatoren - en een transformator-stabilisator verhogen de stevigheid van het chassis, om externe trillingen te beperken.

Nauwkeurige geluidsweergave
Het MCACC-systeem (Multi-Channel Acoustic Calibration System) van Pioneer betekende een echte revolutie toen het werd geïntroduceerd met de lancering van de bekroonde VSA-AX10. De MCACC wordt beschouwd als een professioneel geluidspodium voor de woonkamer. Met de multiband-EQ kan de gebruiker met zeer weinig moeite automatisch zijn homesysteem fijn afregelen, net zoals een echte geluidsprofessional. De VSX-AX5Ai-S werkt nu met de geavanceerde MCACC-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een innovatieve 3-D kalibratiemethode, die rekening houdt met de galm in de ruimte en die een nog nauwkeuriger toonmeting en kalibratie toelaat, want deze technologie houdt rekening met de tijdsfactor als derde as.

Professioneel vakmanschap
Om deze professionele studionauwkeurigheid te realiseren, heeft Pioneer een beroep gedaan op het vakmanschap van de ultramoderne Air opnamestudio in Londen, die wordt geleid door George Martin, de legendarische producer van The Beatles. De VSX-AX5Ai-S is THX Select-gecertificeerd, wat betekent dat de allerhoogste kwaliteitsnormen werden gehanteerd.
 
Prijs:
Pioneer VSX-AX5Ai-S  1699 euro
 


 


EDITORS' CHOICE