NIEUWSApril Music

Hitachi multi format DVD-recorder

Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2004 | April Music

(ingezonden mededeling)

Hitachi Digital Media Group, één van de divisies van Hitachi Europe Ltd., kondigt de lancering aan van zijn nieuwe multi-format DVD recorder, de DV-RX7000. Deze wordt beschouwd als de natuurlijke opvolger van de VCR en biedt de klanten een grotere flexibiliteit, meer mogelijkheden en betere prestaties.

Met de optie om te kiezen tussen drie belangrijke schijfformaten - DVD-R, DVD-RW en DVD-RAM - krijgen de klanten waar voor hun geld op het vlak van video opname, editing en terugspoelen.
" De DV-RX7000 is een ideaal upgrade product voor klanten die hun oude VCR willen inruilen voor iets recenters, vooral als ze een DVD camera gebruiken om hun eigen videomateriaal te filmen, " vertelt Roland Fritsch, Product Marketing Manager van Hitachi Digital Media Group. " Met fantastische mogelijkheden zoals gelijktijdig opnemen en terugspoelen, chasing playback en het bekijken van niet beëindigde DVD-R schijven, biedt de DV-RX7000 werkelijk alles wat je nodig hebt in een DVD recorder."

Hitachi DV RX7000

De RX-7000, gebaseerd op DVD-RAM technologie, biedt gebruikers de mogelijkheid simultaan op te nemen, wat hen toelaat om op hetzelfde moment een show op te nemen en een andere show te bekijken op dezelfde schijf. De RX-7000 bezit ook de eigenschap `chasing playback`. Hierbij kan de kijker een event beginnen opnemen, bijvoorbeeld een voetbalmatch, om vervolgens een korte tijd later de opname van de match te bekijken nog voor de live match geëindigd is. Opnemen op DVD-RAM geeft bovendien niet-lineaire playlist editing mogelijkheden. Dit betekent dat klanten hun eigen films kunnen wijzigen via opnames, clipping scènes, het combineren van clips en het creëren van een speelsequentie, door simpelweg de afstandsbediening te gebruiken.

De DVD-R is het perfecte medium voor het kostenefficiënt opnemen van beeldmateriaal dat klanten wensen te behouden. Een unieke eigenschap van de DV-RX7000 is zijn mogelijkheid om niet beëindigde DVD-R schijven terug te spoelen. Dit betekent dat klanten hun opnames kunnen bekijken op de DVD-R schijf, zonder de mogelijkheid te verliezen om meer op te nemen op de schijf op een later tijdstip - zodoende wordt de beschikbare opnamecapaciteit op de schijf optimaal benut. DVD-RW biedt het voordeel slechts één schijf te gebruiken om een veelheid aan inhoud op te nemen, die doorgaans maar één keer bekeken wordt, waarna heropgenomen wordt.

Voor klanten met een digi-box is opnemen in hoge RGB-kwaliteit mogelijk via de SCART verbinding en een DV-IN poort, wat een hoge snelheid firewire-overdracht van beeldmateriaal toelaat van een camcorder naar een DVD schijf. Vier opnamemodules zijn beschikbaar, van een standaard module die tot 6 uur opname op een enkele DVD schijf toelaat tot een variabele bit-rate die de meest efficiënte opname mode vormt voor videoopname van hoge kwaliteit. De DV-RX7000 omvat VideoPlus (UK model) en Showview (niet-UK model) functionaliteit, wat de klanten helpt om geplande opnames te vereenvoudigen.
De DV-RX7000 is compatibel met CD, CD-R en CD-RW schijven en kan Video-CD`s, JPEG en MP3 files terugspoelen.

 

Beschikbaarheid:
De DV RX7000 zal eind oktober beschikbaar komen.

Importeur:
Hitachi Europe Ltd Benelux
Website: www.hitachi.be / www.hitachi.nl

 


EDITORS' CHOICE