NIEUWSEcosse

Thomson 50" projectie TV

Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2004 | Ecosse

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, 13 oktober 2004 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten, zoals televisie-, video-, en audio-apparatuur, brengt haar eerste DLP-scherm met een formaat van 50 inch, de 50DLY644, uit op de Nederlandse markt.

De 50DLY644, onderdeel van de Thomson SCENIUM-range, bevat de nieuwste weergavetechnologie Digital Light Processing, beter bekend als DLP. Deze technologie wordt gezien als een goed alternatief voor LCD en plasma, omdat hiermee de beste verhouding tussen formaat, beeldkwaliteit en prijs wordt bereikt.

Thomson 50DLY644

Bij DLP wordt helder licht geprojecteerd door een wiel dat de kleuren rood, groen en blauw bevat. Het licht dat door deze kleuren valt, wordt geprojecteerd op minuscule draaiende spiegeltjes en vervolgens weerkaatst op een scherm. DLP heeft verschillende voordelen: de helderheid, het contrast en de geometrie zijn beter en de kleuren zijn helderder. Al deze aspecten zorgen samen voor de best mogelijke beeldkwaliteit. Overige pluspunten zijn het lagere gewicht, de langere levensduur en de compactere afmetingen.

De 50DLY644 is slechts 42,1 centimeter diep en is voorzien van een 1280 x 720 DMD-matrix en 125 Hz Progressive Scan en acht verschillende voorgedefinieerde beeldmodi en instellingen. Tevens heeft de 50DLY644 een muziekvermogen van 40 watt, Virtual Dolby en SRS TruSurround XT. De grafische equalizer zorgt voor extra flexibiliteit en gebruiksmogelijkheden, omdat het geluid hiermee geheel kan worden aangepast aan de specifieke wensen. Bovendien kan de gebruiker kiezen uit acht voor-gedefinieerde
instellingen.

De 50DLY644 beschikt verder over drie scart-aansluitingen, waarvan er twee geschikt zijn voor RGB, S-video en Synchro Scan/DVI-connectors. Verder is een stereo-uitgang aanwezig, PIP/PAP/PAT en een 6-in-1 multifunctionele afstandsbediening die geschikt is voor meerdere merken.

De 50DLY644 is bovendien HD Ready. Dit wil zeggen dat de televisie in staat is om High Definition-signalen te ontvangen, voor een nog hogere beeldkwaliteit. Verder heeft THOMSON het nieuwe toestel voorzien van Hi-Pix-technologie, wat garant staat voor meer details (nauwkeurige beelden), meer zuiverheid (ongelooflijke kleuren) en meer aansluitingsmogelijkheden.


Prijzen en verkrijgbaarheid

De 50DLY644 is vanaf heden verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, Megamax, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert.
De 50DLY644 heeft een adviesverkoopprijs van 2.999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE