NIEUWSScreenline

Clofis Projectienieuws

Redactie HiFi.nl | 11 oktober 2004 | Screenline

(ingezonden mededeling)

Clofis Nederland BV, importeur van onder andere C.E.C., Moon en Screenline projectieschermen,  heeft de nodige nieuwtjes op het gebied van projectieschermen. Eén van deze nieuwtjes is het contrastverhogende lichtgrijze projectiescherm van het merk Adeo. Hierbij een kort overzicht van het Clofis projectienieuws.

Adeo hoogcontrastschermen

Adeo en ScreenlineDit speciale lichtgrijze doek is ontwikkeld om donkere partijen beter zichtbaar te maken. Vooral als men gebruik maakt van projectoren met een hoge lichtopbrengst is dit doek interessant. Bij projectie op wit doek is de mate waarin donkere partijen zichtbaar zijn afhankelijk van de weergavekwaliteiten van de projector en de hoeveelheid omgevingslicht die op het doek valt. Een projector zal gauw zwart weergeven als een of andere donkere grijstint. Daarnaast is omgevingslicht is direct zichtbaar in het beeld want het doek is immers wit. Bij het hoog contrastdoek speelt dit aanzienlijk minder. Voor een optimaal resultaat dienen de instellingen van de projector aangepast te worden aan het hoog contrast doek.

ScreenLine

Op de foto van het demonstratiescherm is het verschil duidelijk te zien tussen het normale witte doek boven en het hoog contrast doek beneden.

Veel moderne projectoren hebben een lichtopbrengst die hoger dan nodig is. Dit levert ook vaak overstraling op die gepaard gaat met verlies aan contrast. Het hoog contrast doek slaat daarom twee vliegen in één klap: overstraling wordt verminderd én donkere partijen zijn beter zichtbaar.

Prijzen:
Adeo gemotoriseerde hoogcontrastschermen met zwart kader vanaf 927 euro.Contrastvergroting met fluweel

Een andere methode om contrast te vergroten is het toepassen van een zwart kader rond het projectieoppervlak. Het zwarte vlak absorbeert het strooilicht van de projector waardoor de kleuren in het beeld veel dieper overkomen. In de bioscoop wordt dezelfde methode ook toegepast. Voor het bekijken van films is een zwart kader dan ook altijd aan te raden.

Adeo en Screenline

Bij onze vaste schermen van het merk Screenline is het zelfs mogelijk het zwarte frame te laten uitrusten met een speciale fluweel coating. Over het algemeen worden aluminium framedelen zwart gelakt in een glanzende of matte uitvoering. Op de foto is duidelijk te zien dat zelfs het matzwart nog veel licht kan reflecteren. Een kader met zwart fluweel reflecteert onder alle omstandigheden vrijwel geen licht.

Prijzen:
Screenline vaste schermen met zwart fluweel frame vanaf 664 euro.

 

Nieuw: spankabelschermen van Screenline

ScreenlineVoor de echte perfectionisten heeft Screenline spankabelschermen ontwikkeld. Het probleem bij afrolbare schermen is altijd hoe het doek zo glad mogelijk te krijgen. Een dikkere doeksoort helpt veel, maar niet 100%. Bij een spankabelscherm van Screenline wordt gebruik gemaakt van een dikker doek mét links en rechts een dunne onopvallende spankabel die het projectiedoek perfect strak trekt.

ScreenLine

Screenline schermen worden standaard met zwart kader geleverd. Daarbij is de bovenste zwarte deel 50 cm hoog zodat het projectievlak op ideale kijkhoogte komt.

Adeo en Screenline

Prijzen:
Screenline gemotoriseerde spankabelschermen met zwart kader vanaf 1566 euro.

Meer informatie over Adeo en Screenline schermen is te vinden op de website van Clofis.


EDITORS' CHOICE