TV kijken via je koelkast

Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2004 | LG Electronics

Noot van de redactie:
Af en toe worden ook wij verrast door de inventiviteit van sommige fabrikanten. Hoewel het raakvlak met HiFi wel erg klein is in dit persbericht, wilden wij het u niet onthouden.

(ingezonden mededeling)

Almere, 28 september 2004 – LG Electronics heeft vandaag haar nieuwste witgoedinnovatie geïntroduceerd: de TV-koelkast. Deze side-by-side koelkast heeft een ingebouwde 13 inch LCD TV in de rechter deur en combineert daarmee het functionele van het huishoudelijke apparaat met het aangename van televisie kijken. 
 
“Steeds meer mensen willen TV kijken in de keuken. Onze koelkast met LCD TV biedt een ruimtebesparend en stijlvol alternatief”, aldus B.H. Kim, president van LGE Benelux. De koelkast oogt compact met de afmetingen 174,6 (h) x 89,8 (b) x 76,2 (d). De inhoud van het koelgedeelte is 357 liter. Daarnaast kan de koelkast door de Front Air Ventilation volledig tegen de muur worden geplaatst, waardoor ruimte wordt bespaard. De TV-koelkast is met slechts 41 decibel ook nog eens fluisterstil.

LG TV koelkast
 
De nieuwe LGE koelkast heeft meer extra’s. Met het LCD-panel op de koelkastdeur kun je onder meer de koel- en vriestemperatuur regelen en de geïntegreerde water- en ijsdispenser bedienen. Verschillende elektronische sensoren zorgen voor een constante temperatuur in de koelkast. Uniek is het zeefrooster in de groentenlade. Door een permanente optimale vochtigheidsgraad blijven groenten langer vers. Indien nodig wordt extra vocht automatisch toegevoegd of onttrokken.
 
De TV-koelkast is eenvoudig aan te sluiten, je hebt alleen een kabelaansluiting voor de TV en een stopcontact nodig. De TV side-by-side is verkrijgbaar in alu front.
 
“Wij denken voortdurend na over hoe wij het huishouden kunnen veraangenamen en efficiënter kunnen maken. De TV-koelkast is een voorbeeld hiervan. Denk aan moeders en vaders die, terwijl ze in de keuken bezig zijn, de kinderen rustig TV kunnen laten kijken. Dat biedt enorm veel rust en gemak”, aldus Kim.
 
Adviesprijs: 3.499 euro


EDITORS' CHOICE