NIEUWSMirage

Mirage nieuwe Subwoofers

Redactie HiFi.nl | 21 september 2004 | Mirage

(ingezonden mededeling)

Mirage, onderdeel van het Canadese Audio Products International, introduceert met haar nieuwe lijn subwoofers. Deze subwoofers bevatten het nieuwe, "Ribbed Elliptical Surround" principe waarmee vervormingen in de rubberrand van de woofer vrijwel geëlimineerd worden. Hiermee is het mogelijk om uit een relatief compacte behuizing toch een volle en strakke basweergave te reproduceren.

Mirage introduceert een nieuwe lijn actieve subwoofers, de OMNI S8, S10 en S12. Deze subwoofers zijn allemaal uitgerust met een nieuwe, gepatenteerde, uitvinding: de “Ribbed Elliptical Surround”. Hierbij heeft de rubberrand van de woofer, gelijkmatig verdeelde elliptische ribbels. Deze ribbels zorgen ervoor dat bij de in- en uitgaande beweging van de speaker er geen vervorming optreed in het rubber. Vervorming wordt hiermee met bijna 40% gereduceerd. Het grote voordeel is dan ook dat bij een hoger volume de bas onvervormd en dus strak blijft.

Mirage subwoofers

Mirage subwoofers

De OMNI S8, S10 en S12 hebben een hoogwaardige ingebouwde versterker met een vermogen van respectievelijk 100, 200 en 300 watt RMS. De woofer is uitgevoerd met een Titanium Deposit Hybride conus voor extra stijfheid.

Uiteraard zijn de modellen voorzien van zowel high-level- als lijningangen, zodat ze zowel op stereo als surround versterkers aangesloten kunnen worden. Dankzij de automatische spanningsschakeling schakelt de subwoofer zich naar wens automatisch in en uit. De nieuwe subwoofers zijn bedoeld voor gebruik in zowel stereo als surround opstellingen. Daarenboven zijn ze geschikt om een Omnipolair systeem te completeren zoals met de Mirage Omnisat, Omnisat Micro en de nieuwe NANOSAT luidsprekers.

Enkele specificaties:
- OMNI S8: 100 Watt RMS, 400 Watt maximaal vermogen
- Frequentiebereik van 27 – 120 Hz, +/- 3 dB
- Leverbaar in zwart, platinum en kersen voor € 399,-
- OMNI S10: 200 Watt RMS, 800 Watt maximaal vermogen
- Frequentiebereik van 21 – 120 Hz, +/- 3 dB
- Leverbaar in zwart, platinum en kersen voor € 599,-
- OMNI S8: 300 Watt RMS, 1200 Watt maximaal vermogen
- Frequentiebereik al vanaf 19 tot 120 Hz, +/- 3 dB
- Leverbaar in zwart voor € 899,-


EDITORS' CHOICE