NIEUWSMarantz

Nieuwe Marantz Premium nieuws

Redactie HiFi.nl | 21 september 2004 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz kondigt de lancering van de nieuwe serie Premium-producten aan, waarbij design met uitstekende prestaties wordt gecombineerd. Zo is er de PM-11S1 geïntegreerde stereoversterker, de SA-11S1 SA-CD speler en de nieuwe TT-15S1 draaitafel.

Ontworpen met de ware muziekliefhebber in gedachten introduceert Marantz met de nieuwe Premium-serie de PM-11S1 geïntegreerde stereoversterker, SA-11S1 SA-CD speler en de nieuwe TT-15S1 draaitafel.

PM-11S1 geïntegreerde stereoversterker
De PM-11S1 zet de erfenis van de SC-1S1 en MA-9S1-concepten voort met een driefaseconstructie en prestatie van topkwaliteit. De constructie is ontworpen om cross-over te elimineren, terwijl de korte symmetrische discrete circuitarchitectuur het kortst mogelijke signaalpad voor betrouwbare signaalreproductie garandeert. De geïntegreerde breedband krachtversterkers leveren een krachtige 2 x 100 Watt (8 Ohm) RMS om nauwkeurig het volledige frequentiebereik te kunnen opnemen. Met een lineaire volumeregeling van hoge kwaliteit vertegenwoordigt het apparaat een Massive Super Ring-transformator met op de wens van de consument aangepaste componenten om de prestatie en het luistergenot te verbeteren.  Om het signaal verder tegen storingen te beschermen is in de PM-11S1 het chassis, achterpaneel en systeemblokbescherming van koperplaat vervaardigd.

Marantz Premium PM-11S1

Marantz Premium PM-11S1

De mogelijkheid tot opwaarderen naar meerdere kanalen voor de muziekliefhebber wordt mogelijk gemaakt door een zwevende regelbus, terwijl de Current Feedback HDAMs van Marantz en gebalanceerde invoer de integriteit van het signaalpad tijdens de gehele signaalverwerking maximaliseren. Om het systeem te voltooien heeft Marantz een MM/MC-phonofase met HDAMs in de MC headamps en MM met de HDAM SA ingesloten. 

Marantz Premium PM-11S1
 
SA-11S1 SA-CD-speler
Zoals bij alle Premium-producten van Marantz combineert de SA-11S1 SA0CD-speler opvallende prestaties met een bijzonder design.

Marantz Premium SA-11S1Marantz Premium SA-11S1

U kunt kiezen uit een selectie van exclusieve digitale filteringopties van Marantz voor CD DA playback of genieten van de puurheid van de SA-CD, die door Current Feedback Hyper Dynamic Amplifier Modules is verbeterd. De SA-11S1 bevat een Super Ring-transformator voor ultrabetrouwbare bediening, terwijl de signaalintegriteit wordt beveiligd doordat het chassis, achterpaneel en systeemblokbescherming van koperplaat is vervaardigd. De geluidskwaliteit overheerst in de SA-11S1 met een korte symmetrische discrete circuitarchitectuur die een hoge kwaliteits verwerkingsprestatie garandeert. Deze toewijding aan signaalpuurheid wordt voorgezet met de output en met gebalanceerde en RCA-outputuitgangen van goudplaat. Een schakelbare DC-filter en schakelbare Noice Shaper voltooien het systeem en geven de gebruiker volledige controle over de geluidskwaliteit en prestatie. En met een toegewijde afstandsbediening en Marantz D.Bus wordt waar SA-CD-genot voor de ware muziekliefhebber gegarandeerd.

Marantz Premium SA-11S1
 
TT-15S1 draaitafel
Liefhebbers van analoog geluid worden eveneens bediend in de nieuwe Premium-serie van Marantz en wel met de lancering van de TT-15S1 draaitafel. Ontworpen om het beste uit vinyl te krijgen, heeft de TT-15S1 een serie kenmerken om de purist die houdt van het unieke karakter van analoge opnames, tevreden te stellen. Met een magnetisch antiskatingsysteem en een geanodiseerde arm die voor het systeem is geoptimaliseerd, levert het apparaat een asynchrone motor zonder chassiscontact om foutloze signaalinvoer en verwerking te garanderen. Het acrylchassis heeft een massieve aluminium voet voor maximale stabiliteit, terwijl de 3 cm dikke acrylplaat, ceramische lager en eindeloze riem van silicone te allen tijde een vloeiend afspelen garandeert. 

Marantz Premium TT-15

Alleen de hoogste standaard aan materialen werden gebruikt in de TT-15 door een direct verbonden, hoge graads interconnectie van OFC-koper met RCA-pluggen, een exclusief Marantz MM-systeem in een ebonieten behuizing. Zijn nauwkeurig af te stellen tegengewicht garandeert het superieure afspelen van die dierbare vinylplaten die bovendien nog beschermd worden door een Clever Clamp, om van de TT-15S1 een essentiële aanvulling aan ieder muzieksysteem van de muziekliefhebber te maken. 
 
Het vinylalbum “The Perfection of Purity”
Om de introductie van de nieuwe Premium-draaitafel te ondersteunen heeft Marantz samen met STS een exclusief album ontwikkeld. Het album “The Perfection of Purity” is opgedragen aan geluidspuristen en is een eerbetoon aan de Marantz draaitafels van het verleden en van de toekomst.

MERK

EDITORS' CHOICE